Cizre Kaymakamlığı Şermola Performans’ın “Mem û Zîn” oyununu yasakladı

Cizre Kaymakamlığı Şermola Performans’ın “Mem û Zîn” oyununu yasakladı

Şermola Performans, Cizre Kaykamaklığının kendilerine telefonla oyunun yasaklandığını bildirdiğini açıkladı.

Şırnak’ın Cizre İlçesi Kaymakamlığı, Şermola Performans tarafından hazırlanan “Mem û Zin” adlı tiyatro oyununun gösterimini yasakladı. 

Şermola Performans yaptığı açıklamada, oyunun 12 Mart tarihinde Cizre Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelenmesi için Belediye ile görüşüp anlaştıklarını, ancak bugün (6 Mart) günü Cizre Kaymakamlığından telefonla aranarak, oyunun yasaklandığı bilgisinin kendilerine verildiğini belirtti. 

475.jpg

Şermola Performans’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle: 

Oyunumuz Mem û Zin, bir gerekçe gösterilmeden Cizre Kaymakamlığı tarafından iptal edildi. 12 Mart günü Cizre Belediyesi Kültür Merkezi’nde oynanması planlanan Mem û Zîn oyunumuzun gösterimi için günler öncesinden hazırlıklar başlamış, afişler broşürler cizreye gönderilmiş, sosyal medya tanıtımları birçok kurumun desteği ile yapılmış, davetiyeler dağıtılmış ve 04 Mart günü de salon kirası belediyenin hesabına yatırılmıştır. Kiranın yatırılmasından iki gün sonra (06.03.2022) oyun gösteriminin iptal edildiği tarafımıza bildirilmiştir.”

Ünlü Kürt yazar Ehmedê Xanî’nin Mem û Zîn (Mem ve Zin) adlı ölümsüz eserinin dengbêj Reso tarafından seslendirilen versiyonundan tiyatroya uyarlanan oyun, ilk olarak 3 Kasım 2021 tarihinde Batman Yeni Sahne’de seyirciyle buluştu. Daha sonra Batman, Diyarbakır, Urfa ve Kızıltepe gibi merkezlerde toplam 13 defa gösterimi gerçekleşen oyun, seyircilerden ilgi gördü. Oyun’un konsept ve yönetmenliğini Mirza Metin üstleniyor.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.