Civan Değer’den 16. Sergi

Civan Değer’den 16. Sergi

Gazeteci - fotoğrafçı Civan Değer 16'ıncı sergisini Batman'da açıyor.

Adanır Büro Mobilyanın ana sponsorluğunu yaptığı Değer’in 16. Fotoğraf Sergisi; doğa, tarih ve insan konulu olacak. Sergide 30 fotoğraf yer alacak.

Değr sergisiyle ilgili; "Daha önceki sergilerimde de olduğu gibi asıl amacım; fotoğrafı anlamak ve anlatmakla beraber daha çok fotoğrafın ‘Belge – Bilgi’ niteliğine dikkat çekmektir" diyor.

Fotoğrafın bir çeşit terapi yöntemi olduğuna inan Değer 16. Fotoğraf sergisini, Batman için önemli bir yeri olan ve sanat dostu olarak değerlendirdiği Batman Park’ta açıyor. 23 – 28 tarihleri arasında ziyaretçilere açık kalacak ‘Vizörden Damlalar 3’ isimli sergimize tüm fotoğraf severler davetlidir.

Civan DEĞER kimdir?

1971 yılında Van'da doğdu. 1990 yılından bu yana gazetecilik, foto muhabirliği, TV program yapımcılığı yapmaktadır.

Değer, 25 yıllık meslek hayatında birçok ulusal ve yerel gazetede çalıştı. Halen Batman Haber gazetesinde yazarlık yapan Değer, 6 ay önce yayın hayatına başlayan Batman TV’de Civan û Cîwar isimli gezi programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yürütmektedir.

Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından Batman’a yerleşen Civan Değer ailesiyle birlikte burada yaşamını sürdürmektedir.

Son yıllarda fotoğrafın sanatsal yönünü merak etmeye başlayan Civan Değer halen bu alanda bilgi edinmeye çalıştığını söylüyor.

2000 yılında ilk fotoğraf sergisini açan Değer, şu ana kadar 15 kişisel sergiyle fotoğraf severlerle buluşma heyecanı yaşadı.

Değer’in daha çok belgesel ve mesleki anlamda 50 bin kare civarında bir fotoğraf arşivi bulunmaktadır.

Fotoğraf çekmek “Benim için şiir yazmak kadar derin bir tutkudur” şiarıyla çalışmalarını sürdüren Değer, ilhamını Mezopotamya ve Anadolu’nun kadim topraklarının zengin coğrafyasındaki yürek yakıcı acılardan aldığını dile getiriyor.

Uzun yıllardan beri yaptığı gazetecilik mesleğinin yanı sıra 25 senedir sürdürdüğü foto muhabirliği maratonuna yeni bir halka ekleyen Değer bir yıl boyunca antik kent Hasankeyf’in fotoğraflarını çekerek “Her Mevsim Hasankeyf” projesini tamamlayarak zengin bir fotoğraf arşivi hazırladı.

Değer, ilkbahar mevsiminde Batman’ın Sason ilçesindeki yüksek dağların zirvesinde yetişen Ters Laleleri fotoğrafladı.

Civan Değer, çektiği yeni fotoğrafları 23 – 28 Haziran tarihleri arasında Batman Park’ta sergileyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.