Çinli turist Yüksekova’da Farsça öğreniyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 20 gün önce gelen Çinli turist Brian Li, Yüksekova’da Farsça kursuna gidiyor.

Brain, farklı ülkeleri, kültürleri, görmek, tanımak için dünyayı dolaşıyor. Şimdiye kadar 60'dan fazla ülkeyi gezdiğini söyleyen Çinli Brian Li, Yüksekova'ya geldi. Yüksekova’nın yemeklerine, güzelliklerine ve misafirperverliğine hayran kaldığını belirten Brian Li, Yüksekova’da açılan Farsça kursuna gidip Farsça öğrendiğini ve yakında İran’a gideceğini söyledi. 

Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesine açılan Farsça kursu ilgi görüyor. Kursiyerlerden bir tanesi ise Çinli Brian Li. 20 gün önce Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Çinli turist, İran’a gitmek için Yüksekova’ya geldi. 20 gündür Yüksekova’yı gezen turist Halk Eğitim Merkezi tarafında açılan Farsça kursuna kaydını yaptırdı.

Fars kültürüne ve müziğine yoğun bir ilgisi olduğunu belirten Çinli turist Brian Li (30), “Pandemiden önce Irak’taydım, pandemi sürecinde ise, Gürcistan’daydım Türkiye sınır kapıları açılınca Türkiye’ye geldim. Oradan İran’a gidip uzun süre orada kalmayı düşünüyorum. 3 haftadır burada çok güzel arkadaşlıklar edindim özellikle bölge rehberi olan İskender Kahraman’la tanıştım. İlçenin birçok yerini ve köylerini gezdirdi. İran’a gideceğimi ve Fars kültürüne yoğun bir ilgimin olduğunu söyledim. O da bana zaten Farsça kursu bulunduğunu istersem katılabileceğimi söyledi. Ben de misafir olarak Halk Eğitimi Merkezinin kursuna katılmak istedim. Beni kursa kaydettiler. Kendilerine çok teşekkür ederim. 3 haftadır Farsça kursunda birçok şey öğrendim. Bir iki haftaya kadar kendimi ifade edebilecek kadar öğrenip İran’a gitmeyi planlıyorum. Orada uzun bir süre kamayı düşünüyorum” dedi.

Farsça kursunu veren İskender Kahraman ise, "Yüksekova Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Farsça kursunda kursiyerlerimize eğitim veriyoruz. Üç haftadır kursumuz devam ediyor. İlçemize misafir olarak gelen Çinli turist Brian Li de kursumuza kaydını yaptı ve gayet de iyi Farsça öğreniyor” dedi.

 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum