“Cilo’da terör söylemi yinelenerek siyasi propaganda yapıldı”

“Cilo’da terör söylemi yinelenerek siyasi propaganda yapıldı”

Yeşil Sol Parti Hakkâri Milletvekili Vezir Parlak, yayımladığı açıklamayla Hakkâri Valiliği ve Yüksekova Kaymakamlığı’nın düzenlediği “Cilo Festivali”yle, Milli Park ilân edilen bölgenin ranta açıldığını söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hakkâri Milletvekili Vezir Parlak, 1-2 Temmuz tarihlerinde "Hakkâri'de Hayat Var" teması ile düzenlenen Cilo Festivali'nde, Hakkâri Valiliği'nin "terör" söylemini yineleyerek etkinliği siyasi propagandaya dönüştürdüğünü söyledi.

Parlak, bugün yayımladığı yazılı açıklamada "Bugün çok övdükleri Cilo'yu yarın öbür gün güvenlik gerekçesiyle yerle bir etmeyeceklerinin hiçbir garantisi yok," diye belirtti.

Riyakârlık

Parlak'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Belediye kayyumu olan Hakkâri Valisi yaptığı açıklamada Hakkâri dağlarının artık sanatın, festivallerin mekânı olduğunu söyledi. Yıllardır Hakkâri genelinde her türlü eylem ve etkinliği, balon uçurmayı ve pandomim yapmayı dahi yasaklayan bir kararı yayımlayan yine Valinin kendisiydi.

"Uzun yıllar boyunca Hakkâri ve Kürdistan'ın doğasına karşı her türlü hoyratlığı yapan, ormanları yakan, barajlar yaparak tarihi mirasımızı yok eden, onlarca köyü, yüzlerce hektar tarım arazisini sular altında bırakan, bölgedeki ekosistemi yok eden, güvenlik gerekçesi ve kâr hırsıyla her türlü doğa talanını yapan, köyleri ve yaylaları yasaklayan devletin şimdi çıkıp Hakkâri'nin doğasından bahsetmesi, festival düzenlemesi riyakârlıktan başka bir şey değildir.

Sessiz kalmayacağız

"Vali bey gençlerin endişe duymadan eğlenmelerine, sosyal faaliyetlere katılmalarına, siyasi fikirlerini ifade etmelerine engel olurken halk için sözde bir festival düzenliyor. Eğer Hakkari Valisi, kentimizin gençlerini düşünüyorsa halka kulak vermesini, onların özgürlük alanlarını daraltmamasını öneriyoruz.

"Biz Hakkari'nin seçilmiş temsilcileri olarak kentimizin doğal mirasının tahrip edilmesine, doğal varlıklarımızın gerçek sahiplerinden alınıp ranta açılmasına ve peşkeş çekilmesine, Hakkâri halkının özgürlükleri ellerinden alınırken kentimizin doğal zenginliklerinin siyasi propaganda malzemesi yapılmasına sessiz kalmayacağımızı ilân ediyoruz."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum