Cihan Karaman'a 2 yıl 1 ay ceza

Cihan Karaman'a 2 yıl 1 ay ceza

Hakkari'de yerine kayyım atanan Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman, bugün görülen karar duruşmasında "Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek” suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hakkari'de 15 Ekim 2019 tarihinde yapılan ev baskınıyla gözaltına alındıktan 2 gün sonra tutuklanan ve yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman hakkında açılan davanın 7'nci duruşması 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ve partililerin takip ettiği duruşmada Karaman ve avukatları hazır bulundu. Avukatların savunmalarının ardından söz hakkı alan Karaman, bir önceki savunmasını yineleyerek beraatini istedi. 
Verdiği aranın ardından mahkeme heyeti, Başkan Karaman’a “Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek” suçlamasıyla 2 yıl 1 ay ceza verildi. 

Karaman, "Toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet" ve "örgüt propagandası" suçlamalarından ise beraat etti. Karaman’ın avukatlarının kararı istinaf mahkemesine götüreceği öğrenildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.