Çığ, Hakkari'yi susuz bıraktı

Çığ, Hakkari'yi susuz bıraktı

Hakkari içme suyunun büyük bir bölümünü sağlayan Karadağ (Çiyareşk) kaynaklarına çığ düşmesi sonucu kente gelen su kesildi. Arızanın giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Hakkari kent merkezinin içme suyunu sağlayan su şebekelerine çığ düşmesi sonucu kentin bir bölümü susuz kaldı.

Meydana gelen arızanın giderilmesi için 20 Şubat günü Belediye Meclis Üyeleri, Şube Müdürleri ve personellerden oluşan 21 kişilik bir ekip arızanın giderilmesi için bölgeye gitti. Bölgenin dik yamaçlardan oluşması sonucu her an yeni bir çığın düşme ihtimaline rağmen ekip arızanın meydana geldiği bölgeye ulaştı.

haberinfotograflari.gif

Burada akşama kadar küreklerle yapılan kar kazısı sonucunda 9 metre derine inen ekipler gölgeye 20 metreyi aşkın çığın düştüğünü tespit ettikten sonra arızaya ulaşamadan akşam karanlığında bölgeden ayrıldı.

haberingoruntuleri.gif

Meydana gelen arızanın giderilmesi için önümüzdeki günlerde tekrar bölgeye gideceklerini belirten Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Mehmet Kızılkaya, “Otluca (Xenanis) köyü yakınlarında bulunan Karadağ (Çiyareşk) bölgesinin Nihalasor kaynağından gelen içme suyu hattına çığ düşmesi sonucu kente gelen suda büyük düşüş meydana gelmiştir. Bu mevsimde zaten suların az olması sonucu kişi başı ihtiyaç duyulan günlük 184 litre su, günlük 79 litreye düşmüştür. Bu bölgedeki arızanın giderilmesi için 25 Şubat günü İl Özel İdaresinden alınacak bir dozer ile tekrar bölgeye gideceğiz. Çünkü bölgede 20 metrenin üzerinde çığ var ancak iş makinalarının yardımı ile bu arıza giderilebilinir. Bunun için kente gelen suyun azalması sonucu mevcut su kente yetmemektedir. Bizler en kısa sürede bu arızayı gidermek için bütün imkanları sonuna kadar zorlayacağız bunun için bütün halkımızdan özür dileriz” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum