Çığ bölgesindeki kolberlerden 4 gündür haber alınamıyor

Çığ bölgesindeki kolberlerden 4 gündür haber alınamıyor

İran sınırında 5 kolberin kaybolduğu çığ bölgesinde dün keşif çalışması yapılırken, arama çalışmalarının ne zaman başlatılacağı bilinmiyor.

Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırında 18 Ocak'ta yaşanan çığ felaketi sonrası kaybolan Molai Xudai, Pirat Xudai, Bilen Ehmedi, Yaver Eslani ve Metin Eslani isimli kolberlere (sınır hattında yük taşımacılığı yapan kişiler) halen ulaşılamadı. Esenyamaç (Xaşkan) Mahallesi'ne bağlı Sualtı (Dirîşkê) mezrası kırsalındaki çığın altında kaldıkları belirtilen kolberler için dün bölgede keşif çalışması yapıldı. Bölgede arama ve kurtarma çalışmasının ne zaman başlatılacağı bilinmiyor.  

BÖLGE GÖRÜNÜYOR

Esenyamaç Muhtarı Ayhan Korkmaz, dün insansız hava aracı (İHA) ve helikopterler ile keşif yapıldığını belirtti. Hava koşulları el vermesi halinde arama çalışmalarının başlatılacağını kaydeden Korkmaz, havanın bugün daha iyi olduğunu ve çığın meydana geldiği noktayı görebildiklerini dile getirdi. 

KOLBER YAKINLARINDAN ÇAĞRI

Kolber yakınlarının çaresiz bekleyişi ise devam ediyor. Kimi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan görüntülerde, kolber yakınları arama çalışmalarının başlatılması çağrısı yaptı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.