CHP'ye 'para alan gazeteciler açıklansın' çağrısı

CHP'ye 'para alan gazeteciler açıklansın' çağrısı

CHP içerisinde Kılıçdaroğlu - İmamoğlu ikilisinin liderlik yarışı CHP'nin Halk TV ileyaptığı anlaşmanın fesh edilmesine yol açtı.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ardından CHP içinde başlayan liderlik mücadelesi sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun parti yönetimindekiler ile yaptığı zoom toplantısı sonrası Kılıçdaroğlu-İmamoğlu cephesinde karşılıklı adımlar atılıyor.

Sosyal medya aracılığı ile sızdırılan İmamoğlu ve CHP'nin bazı yöneticilerin yaptığı zoom toplantısının ardından iki grup arasındaki yarış yeni adımlara sahne oldu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrası Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirdiği Eren Erdem, CHP ile Halk tv arasındaki anlaşmanın sonlandırıldığını duyurdu. Halk TV, Sözcü ve Oda TV'nin, CHP içindeki yarışda İmamoğlu cephesine yakın durmasının kararda etkili olduğu ileri sürüldü.

Halk TV yönetimi, CHP ile yapılan anlaşmanın, CHP grup toplantıları ve bazı genel başkan yardımcılarının yayınlanması karşılığı yapılan bir anlaşma olduğunu öne sürdü.

'Erdem'den açıklama'

Eren Erdem yaptığı açıklamada amaçlarının Halk TV çalışanlarını cezalandırmak olmadığı ifade etti. Erdem, "Ajanslar, yayın organları ve benzer kuruluşlar ile reklam anlaşmaları yapmayı tercih etme yahut etmeme hakkımız saklıdır. Elbette ne sansür getiririz, ne yasaklarız. İletişim çerçevemiz budur. Bu bağlamda; almış olduğumuz "tüm reklam ve canlı yayın hizmeti alımı anlaşmalarımızı sonlandırma" kararına oluşan tepkiden kaynaklı olduğunu düşündüğüm, gerçekle bağdaşmaz haberler doğru değildir. Halk TV'de çalışan basın emekçisi arkadaşlarımız kararımızın hedefi değildir. Türkiye'de bu kadar yakıcı gündem varken bu tartışmanın odağı haline gelmeyi uygun bulmuyor, halkımızın ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. " açıklamasını yaptı.

'Benzer anlaşmalar var mı?'

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Bengü Şap Babaeker Halk TV yayınında yaptığı açıklamada, Eren Erdem'i hedef alarak "Halk TV olarak CHP'ye iki sorumuz var. Birincisi Eren Erdem'in bu anlaşmanın miktarını açıklamasını istiyoruz. Ne kadar ödeme yapılıyor? Şöyle bir algı var sanki Halk TV'yi CHP finanse ediyor gibi. Çünkü biz de açıklayacağız. Ve bu anlaşma yalnızca Halk TV ile mi yapıldı yoksa başka gazete ve yayın organları ile yapıldı mı? Benzer anlaşmalar var mı, onlar da fesih edildi mi?" ifadesini kullandı.

'Para alanlar açıklansın'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanları ile yaptığı toplantıda "Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, "Bizim parti içinde konuştuğumuz şeylerin bir kısmı tabi ki aramızda kalmalıdır. Ama köşe yazarları üzerinden parti içi meseleler tartıştırılıyor. Ben kimin nereden ne kadar maaş aldığını iyi biliyorum" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

CHP'nin Halk TV ile ilgili kararının ardından sosyal medyada para alan gazeteciler açıklansın söylemi yaygınlaştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.