CHP'nin elektrikte KDV kalksın teklifine AK Parti ve MHP'den ret

CHP'nin elektrikte KDV kalksın teklifine AK Parti ve MHP'den ret

CHP’nin "elektrik faturalardan KDV alınmasın teklifi" AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan’ın TBMM Genel Kurulu’na sunduğu, konutlara yapılan elektrik, su, doğalgaz ve ısınma amaçlı diğer yakacak teslimlerinin Katma Değer Vergisi'nden istisna tutulmasına yönelik kanun teklifi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Aydoğan teklifle ilgili konuşmasında, "Gelin hep beraber burada vatandaş için iyi bir şey yapalım demeye geldim. Bir kanun teklifi verdik, pandeminin başladığı süreçlerde, bugünleri de görerek, dedik ki konutlara yapılan elektrik, su, doğalgaz ve ısınma amaçlı diğer yakacak teslimleri KDV’den muaf tutulsun. Yani ödenen paranın 5’te 1’ine denk gelen bir indirim olsun ve vatandaşımız eziyet çekmesin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekim ayında önerdiği Kara Kış Fonu çağrısının dikkate alınmamasını eleştiren Aydoğan, Erdoğan'ın açıkladığı yeni limitin de çözüm olmayacağını söyledi. Aydoğan, "Özel enerji şirketlerine vatandaşı peşkeş çekmekten vazgeçin lütfen. Bu söylediğim rakamlar ödenen rakamların aşağı yukarı 5’te 1’ini oluşturuyor. Bu 5’te 1 ile alakalı bu Meclis elini kaldırdığı andan itibaren vatandaş rahatlayacak. Ama bir de korkumu söyleyeceğim; öyle bir grubunuz var ki, öyle bir tek adam rejimizin var ki biz burada vatandaşla ilgili ‘Ya gelin elinden tutalım’ dediğimizde siz ‘vatandaşın elini yutalım’ diye anlıyorsunuz. Korkuyorum ki ben kürsüden indiğimde elektriğe, suya, doğalgaza, ona buna, önünüze gelen her şeye zam yaparsınız. Bunu yapmayın. Sizi vicdana davet ediyorum" dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.