CHP'li Yılmaz, Demirtaş ziyaretini anlattı: Bu ziyaret için çok talep aldım

CHP'li Yılmaz, Demirtaş ziyaretini anlattı: Bu ziyaret için çok talep aldım

CHP'li Öztürk Yılmaz, Demirtaş ziyareti için seçim bölgesi Ardahan'dan çok talep aldığını söyledi. Yılmaz, "Ziyaret sonrası da bölgeden büyük destek gördüm" dedi.

CHP’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı, Edirne Cezaevi’nde ziyaret etti. Geçen cumartesi yaptığı ziyarete ilişkin Cumhuriyet’ten Erdem Gül’e açıklamalarda bulunan Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, seçim bölgesindeki insanların kendisini bu ziyarete teşvik ettiğini söyledi. Yılmaz, şunları anlattı:

KILIÇDAROĞLU’NU BİLGİLENDİRDİM: Ziyaret öncesi, genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdim. Asla bir parti ve siyasi misyon ve öneri için gitmedim. Benim açımdan ziyaretin bir başka anlamı var. Çünkü ben Türkiye’nin demokrasi açısından bu zor ve tartışmalı sürecinde tutuklu milletvekillerini, esareti yaşayan biri olarak ziyaret ediyorum. Benim ziyaretimin bu açıdan da insani anlamı var. HDP’ye her siyasi partiye olduğu gibi saygılıyım ama ben CHP’li olarak aynı zamanda HDP ile rakip olduğumuzu biliyorum.

KAYGILARI OLDUĞUNU GÖZLEDİM: Demirtaş’la görüşmemizde siyasi değerlendirmeler yerine, hapishane koşullarıyla ilgili sohbetler öne çıkmasına rağmen elbette Türkiye’de yaşanan gelişmelerle ilgili paylaşımlarımız da oldu. Özellikle Türkiye’de bir süredir demokraside yaşanan gerileme, yaşadığımız antidemokratik gelişmeler konusunda kaygıları olduğunu gözledim.

ÇOK TALEP ALDIM: Ben doğu bölgesi milletvekiliyim. Ama aynı zamanda tüm Türkiye benim siyasal tercihlerimi bilir. Ben Atatürkçü, milliyetçi bir kişi ve siyasetçiyim. Ve teröre karşı aldığım açık tavır da bilinir. Bu nedenle ziyarete de çok rahat gittim. Ziyaret öncesi bölgeden bu ziyaret için çok talep aldım. Bölgemdeki insanlar beni bu ziyarete teşvik ettiler. Ziyaret sonrası da bölgeden büyük destek gördüm.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.