CHP’li Tezcan: Genel başkan ve ben dahil lider kadrosu değişmeli

CHP’li Tezcan: Genel başkan ve ben dahil lider kadrosu değişmeli

CHP Milletvekili Bülent Tezcan, partisindeki değişim tartışmalarına dair "Genel Başkan ile birlikte liderlik kadrosunun değişmesi lazım. Ben de dahil" değerlendirmesinde bulundu.

Seçimlerin ardından CHP’de başlayan değişim tartışmalarına, eski Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da katıldı.

BBC Türkçe'den Ayşa Sayın'a konuşan Tezcan, seçim kaybedildikten sonra “hiçbir şey olmamış gibi davranılamayacağını” belirtti.

Genel başkandan başlayarak köklü bir parti reformuna gereksinim olduğunu ifade eden tecrübeli siyasetçi, “13 yıl genel başkanlık yaptıktan sonra, bir kere değişim öncelikle genel başkanla olmalı. Genel başkanla birlikte liderlik kadrosunun değişmesi lazım. Ben de dahil” dedi.

Seçimi kaybetmenin yarattığı travmanın büyük olduğunu dile getiren Tezcan, "Partinin bütünüyle yapısının konuşulması gerekiyor. Bu da köklü değişim demek" ifadelerini kullandı.

"Yüzde 48’i bir yerde toplamak önemlidir ama yetmedi. 2018’deki cumhurbaşkanı adaylarının aldıkları oylara bakıyoruz, topluyoruz, 2023’te aldığımızla aynı: Yüzde 48’i yüzde 51’e çıkarabilmeliydik, çıkmadı" diyen Bülent Tezcan, "Bu seçimlerin bize ilk göstermesi gereken şey, değişim kapasitesinin artık tıkandığı. Burada da değişim bir kapasite ikmaliyle, yani birilerini takviye ederek olmaz. Yeni kapasite ikmali olmalı” değerlendirmesini yaptı.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2010'da genel başkan seçilmesi sonrası onun en yakın kurmayları arasında yer aldı.

Seçimlerin ardından diğer üyelerle birlikte istifasını Kılıçdaroğlu’na sundu ve yeni MYK’da da görev almadı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.