CHP’li Bekaroğlu: HDP'yi kapatmak 'dağa gidin' anlamına gelir

CHP’li Bekaroğlu: HDP'yi kapatmak 'dağa gidin' anlamına gelir

CHP'li Bekaroğlu, HDP'ye yönelik açılan kapatma davası hakkında konuştu, “HDP’yi kapatmak insanlara Meclis yolunu, müzakereyi, demokrasiyi kapatıp ‘dağa gidin’ anlamına gelir, yanlıştır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu parasıyla cari açığın finanse edildiği şeklindeki açıklamalarının muhatabının siyasiler olduğunu söyleyen Bekaroğlu, “suçlamaların devlete ya da kurumlara değil, emniyeti, jandarmayı, savcıları çalıştırmayan siyasi iktidara yapıldığını” kaydetti.

‘BU DEMOKRATİK TUTUMDUR TEBRİK EDİYORUM SAYIN BAHÇELİ’Yİ’

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin son zamanlarda yaptığı “tek doğru davranışın” AK Parti’nin HDP’yi ziyaretine ilişkin açıklaması olduğunu belirten Bekaroğlu, “Bu demokratik tutumdur, tebrik ediyorum Sayın Bahçeli’yi” diye konuştu.

İçişleri Bakanı ile Jandarma Genel Komutanlığı'nın uyuşturucu kaçakçılarıyla ve kara para aklama suçundan sabıkalı kişilerle samimi görüntülerinin yer aldığı fotoğrafları gösteren Bekaroğlu, emniyetin ve jandarmanın arkasına saklanmak için o kurumlara suç duyurusu yaptırıldığını belirterek, “Sadece böyle kirli işlere bulaşmamışlar, aynı zamanda korkak bunlar” dedi.

‘BÜROKRASİDEN, SİYASİLERDEN ADAMLARI YOKSA KİMSE UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPAMAZ’

Uyuşturucunun Türkiye’nin başındaki “çok büyük bir bela” olduğunu söyleyen Bekaroğlu, en iyimser tahminlerde dahi uyuşturucu kullananların sayısının 3-4 milyon civarında olduğunu ifade etti. İktidarın bu sorunun yaygınlaşmasında sorumluluğu olduğunu belirten Bekaroğlu, İçişleri Bakanı Soylu’nun haftada 5 bin uyuşturucu satıcısının yakalandığına ilişkin açıklamasını eleştirerek, “Bürokrasiden, siyasilerden, medyadan, mutlaka ve mutlaka güvenlik bürokrasisinden adamları yoksa kimse uyuşturucu ticareti yapamaz” dedi. Dünyanın çeşitli yerlerinde uyuşturucu ve diğer yasadışı işlerden elde edilen paraların Türkiye’ye getirilmesi için 9 kez varlık barışı yasası çıkarıldığını belirten Bekaroğlu, “uyuşturucu parası ile cari açığın finanse edilmesinden” bunun kastedildiğini söyledi.

MHP lideri Bahçeli’nin son zamanlardaki “tek doğru tutumunun” AK Parti’nin HDP’yi ziyaretine ilişkin yaptığı değerlendirme olduğunu ifade eden Bekaroğlu, “HDP Kürt meselesinin demokratik yollarla TBMM zemininde konuşarak çözülmesinin ifadesidir. HDP’yi kapatmak insanlara meclis yolunu, müzakereyi, demokrasiyi kapatıp ‘dağa gidin’ anlamına gelir, yanlıştır. Esas beka problemi, milli güvenlik sorunu budur. Sayın Bahçeli’nin HDP’yi kapatmaya yönelik bir önceki tutumu milli güvenlik sorunuydu. Şimdiki tutumu demokratik bir tutumdur, tebrik ediyorum” diye konuştu. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.