CHP'li Bekaroğlu: EYT'li sayısı Bakan Bilgin'in açıkladığı gibi değil

CHP'li Bekaroğlu: EYT'li sayısı Bakan Bilgin'in açıkladığı gibi değil

CHP'li Mehmet Bekaroğlu, kendilerinin yaptığı araştırmaya göre kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren emekli olacak EYT'li sayısının, 1 milyon 936 bin kişi olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sayısının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıkladığı gibi olmadığını söyledi.

Bekaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Bilgin'in, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün EYT konusunda, "Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var" açıklamasında bulunduğunu anımsattı.

Kendilerinin de emekli olacaklara ilişkin bir araştırma yaptığını söyleyen Bekaroğlu, EYT'li sayısının, Bakan Bilgin'in açıkladığı gibi olmadığını söyledi.

Bekaroğlu, "1,5 milyon değil, kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 milyon 936 bin kişi emekliliği hak edecek. Devam eden yıllarda yaklaşık 5 milyon insan emekli olacak. Bunu millete doğru olarak söyleyin" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.