CHP’li 10, HDP’li 10 milletvekili hakkında fezleke hazırlandı

CHP’li 10, HDP’li 10 milletvekili hakkında fezleke hazırlandı

TBMM'ye 20 vekil hakkında fezleke gönderildi. Fezlekelerden 10'u CHP'li, 10'u da HDP'li vekiller için hazırlandı.

CHP’li 10, HDP’li 10 milletvekili hakkında düzenlenen 22 fezleke Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Fezlekeleri Karma Komisyon’a sevk edilen CHP'liler Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Ordu Milletvekili Seyit Torun, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu oldu. 

2 gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve İzmir Milletvekili Ahmet Tuncay Özkan hakkında düzenlenen fezlekeler Meclis Başkanlığına sunularak Karma Komisyon’a gönderilmişti. 

Edinilen bilgiye göre söz konusu fezlekeler CHP’nin hazırladığı ve hakkında toplatılma kararı verilen “21 Soruda FETÖ’nün Siyasi Ayağı” broşürü gerekçe gösterilerek hazırlandı. 

Önceki dönem CHP MYK’sinde yer alan 17 genel başkan yardımcısı hakkında soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma kapsamında tüm yöneticilerle ilgili ayrı ayrı düzenlenen fezlekeler Meclis’e gönderilmiş oldu.

Fezlekelerde milletvekilleri, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Halkı kin ve düşmanlığına alenen tahrik ve aşağılama”, “İftira”, “Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçlarından takibat yapılabilmesi için dokunulmazlıklarının kaldırılması talep ediliyor.

HDP’Lİ 10 MİLLETVEKİLİ HAKKINDA 12 FEZLEKE

Meclis Başkanlığına sunulan fezlekeler arasında 10 HDP’li milletvekili hakkında 12 fezleke de yer aldı. 

Van Milletvekili Sezai Temelli ve Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel için 2’şer fezleke düzenlenirken hakkında fezleke düzenlenen diğer HDP’liler İzmir Milletvekili Murat Çepni, Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, Van Milletvekili Sezai Temelli, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Van Milletvekili Murat Sarısaç, İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Batman Milletvekili Feleknas Uca, Mardin Milletvekili Pero Dundar oldu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.