CHP'den Soylu'ya: Kendinin dinlendiğinden haberi yok

CHP'den Soylu'ya: Kendinin dinlendiğinden haberi yok

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun telefon dinleme iddialarına tepki göstermesi üzerine şöyle yanıt verdi: "Kendinin dinlendiğinden haberi olmayan bir İçişleri Bakanı ne demek istiyor anlamak mümkün değil."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Telefonlarım dinleniyor" açıklamasının ardından tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya CHP Sözcüsü Faik Öztrak yanıt verdi. 

Öztrak partisinin genel merkezindeki basın toplantısında Bakan Soylu'nun "Gündemi değiştirme çabasıyla yaptığı bir iftira, hayal ürünü" açıklamasına değinerek şunları söyledi:

"Bu atanmış İçişleri Bakanı’nın 2018’in Nisan ayında polislerin sehven dinlediği ortaya çıkmıştı.  Kendinin dinlendiğinden haberi olmayan bir İçişleri Bakanı ne demek istiyor anlamak mümkün değil. Sorduğu zaman polislere, savcılara ‘Evet dinliyoruz’ mu diyecekler. Lütfen bu ucuz sözleri bıraksınlar."

'KORONADA GERİYE DOĞRU GİDEN RAKAMLARDAN SES YOK'

Korona virüsü salgınına da değinen Öztrak, "Günlük vaka sayımız 30 binin üzerinde, ABD’den sonra vaka sayılarında ikinci sıradayız" dedi ve şöyle devam etti:

TTB gerçek vaka sayılarının hâlâ çok üzerinde olduğunu söylemeye devam ediyor.  Açıklandığı kadarıyla bile Saray salgınla mücadelede dünyanın başarısız ülkelerinden biri. Sağlık Bakanı vaka sayılarını geriye doğru da açıklayacağını ifade etmişti. Ama bu geriye doğru giden rakamlardan ses yok.  Salgın bu olağanüstü boyutlara gelene kadar hangi önlemler alındı. Kritik vaka eşikleri geçilirken ne yapıldı?  Hükûmet milletten sakladığını DSÖ’den de saklamış.  Özel hastaneler stoklarımız tükendi, bizi geçici olarak kamulaştırın diyorlar.  Fedakâr sağlık ordumuz yorgun ve bitkin. Bazı hastanelerde sedyelerde bile yer yok.  Salgında ikinci dalganın geleceği belliydi, ne yaptılar?  Yüzlerce masum vatandaşımızı Erdoğan’ın rejimin aymazlığı yüzünden kaybettik. Erdoğan oturduğu koltuğu milletin altından çekmesini beklemeden hemen istifa etmeli.  Salgınla mücadele sosyal hareketliliği azaltacağı kısıtlamalar olmalı, ama ekonomide tedbirler de alınmalı. Milleti canıyla cüzdanı arasında sıkıştırmayın. Milleti salgında bir başına bırakmayı tercih ediyorlar.  Bu devlete 40 yıl vergi veren esnafa neden 40 gün bakamıyorsunuz?  Saraydan milletin feryadını görmüyorsunuz."

'BECERİKSİZLİKLERİNİ SAKLAMAK İÇİN CHP'YE SALDIRIYOR'

Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ben cumhurbaşkanıyım, herkes haddini bilsin" dediğini belirterek, "Ülkeyi derin bir devlet krizinin kucağına attılar.  İstişare yok, herkes ve her iş bir kişinin iki dudağına bakıyor. Bu ucube tek adam vesayet rejimi Türkiye’yi artık taşıyamıyor.  Bu vesayetçi rejimden bir an evvel kurtulmak gerek.  Beceriksizliklerini saklamak için CHP’ye, genel başkanına saldırıyor.  On parmağında on kara partimize, genel başkanımıza sürmeye kalkıyor. Genel Başkanımıza saldırılar, linç girişimleri, mafya artıklarının üzerimize salınması, açılan yüzbinlerce liralık davalar, parti kitapçıklarımızın yasaklanması yetmedi artık mübarek cuma namazı çıkışlarında  siyasi müsamerelerine sahne yaptılar" diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.