CHP’den ‘akaryakıt’ tepkisi: Yeni zamlar yolda!

CHP’den ‘akaryakıt’ tepkisi: Yeni zamlar yolda!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, akaryakıt ürünlerine son 2 ayda 20 defa zam geldiğini hatırlattı, “Benzin ve motorinin litre fiyatının 10 lirayı aşması beklenmektedir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı yazılı açıklama ile Türkiye’de akaryakıt ürünlerine yapılan zamları değerlendirdi. Akaryakıt ürünlerine son 2 ayda 20 defa zam geldiğini belirten Akın, akaryakıta ortalama 3 günde bir zam geldiğini söyledi.

AKARYAKIT ZAMLARI RAFLARA DA YANSIYOR

Türk lirasının son iki ayda yanlış ekonomi politikaları nedeniyle olağanüstü değer kaybettiğine dikkat çeken Akın,
“Döviz kurundaki artış nedeniyle iğneden ipliğe her şeye zam gelirken; yaşanan son döviz krizinin etkileri yine ilk olarak akaryakıt ürünlerine yansıyacaktır. Son iki aya içerisinde akaryakıt ürünlerinde yaşanan artışın faturası akaryakıt istasyonlarının yanı sıra market raflarına da yansımaktadır. İktidar fiyat artışı yaptıran fırsatçılara göz açtırmayacak ve tepelerine binecekse önce aynaya bakmalıdır. Fiyat artışı yapanların tepesine bineceğini söyleyen iktidar art arda yapılan zamlarla milletin tepesine binmiştir. 24 Eylül’den bu yana – başka bir deyişle yalnızca son iki ay içerisinde akaryakıt ürünlerine pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde tam 20 defa zam gelmiştir” ifadelerine yer verdi.

‘BENZİN VE MOTORİNİN LİTRE FİYATININ 10 LİRAYI AŞMASI BEKLENİYOR’

Akın, “İktidar ortalama her 3 günde bir zam yaptığı akaryakıtta vatandaşın belini bükmüştür” diyerek şu noktalara dikkat çekti:

“Bu kapsamda önümüzdeki günlerde akaryakıta yeni zamların yapılması ve benzin ve motorinin litre fiyatının 10 lirayı aşması beklenmektedir. Türk Lirası’nda değer kaybının sürmesi durumunda yeni yılın ilk çeyreğinde akaryakıt istasyonlarının 4 haneli tabela hazırlığı önümüzdeki bir hafta içinde hayata geçecektir. LPG otogaza son iki ay içinde tam 8 defa zam yapılırken, litre fiyatı 3 lira 11 kuruş artarak 8 lira 24 kuruşa çıktı. LPG’de son iki ayda yaşanan artış tam yüzde 60,6 oldu. Bir depo LPG’nin maliyeti ise son iki ayda 155 lira 50 kuruş arttı. Motorine son iki ayda 5 defa zam yapılırken, litre fiyatı 2 lira 43 kuruş artarak 9 lira 83 kuruşa çıktı. Motorinde son iki ayda yaşanan artış tam yüzde 32,8 oldu. Bir depo motorinin maliyeti son iki ayda 121 lira 50 kuruş yükseldi. Benzine ise 7 defa zam yapıldı. Benzinin litre fiyatı 2 lira 97 kuruş artarak 9 lira 75 kuruşa çıkmıştır. Benzinde son iki ayda yaşanan artış tam yüzde 44,01 oldu. Bir depo benzinin maliyeti son iki ayda 148 lira 50 kuruş arttı.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.