CHP'de kurultay imza sayısı 521'e ulaştı

CHP'de kurultay imza sayısı 521'e ulaştı

CHP'de kurultay çağrı heyeti, dün saat 17.00 itibariyle imza sayısının 521'e ulaştığını duyurdu. Olağanüstü kurultay için 625 imza gerekiyor.

CHP’de olağanüstü kurultay için toplanan imza sayısı konusundaki spekülasyonlar nedeniyle, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün başkanlığındaki olağanüstü kurultay çağrı heyeti, Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Siyasette güven ve doğruluğun esas olduğunu belirten Tüzün, partilerinde biat kültürünün olmadığının altını çizdi. 3 gün önce olağanüstü kurultay çağrısı yaptıklarını belirten Tüzün “Bu çağrı sonrası hiçbir il, ilçe başkanına kurultay için imza çağrısı yapmadık. Delegelerimiz özgür iradeleriyle notere gidip imza verdiler. Belgeleri bize gönderdiler. 3 nüsha hazırlanıyor. Bazı noterler genel merkeze de bir nüsha göndermiş. Biz farklı sayılar söylendiği için bu açıklamayı yapıyoruz. Delegelerimiz bir beyanname ve talepname imzalıyor. En geç yarın akşama kadar yeteri kadar imza toplanacak ve gelecek hafta başı yetkili merkezlere verilecek.
Kimseden sakladığımiz bir durum yok. İmzaları basın mensupları da sayabilir” dedi.

USLUER: KÜSKÜNLER HAREKETİ DEĞİL

‘Değişim ve Umut Kurultayı’ için verilen imza sayısını ise CHP PM Üyesi Gaye Usluer açıkladı. Kurultay çağrısı yapanların “Muhalifler ve küskünler hareketi” olarak değerlendirilmesini eleştiren Usluer şunları söyledi: “Bu küskünler hareketi değil. Siyaset anlayışının değişmesini istiyoruz. Doğru muhalefet anlayışı kurulmasını istiyoruz. Dün saat 17.00 itibatiyle, sabah verileri katmaksızın eksiği yoktur, fazlası vardır. 521 imza toplanmıştır.”
(DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.