CHP Sözcüsü Öztrak: Sezgin Tanrıkulu'nun ifadeleri kabul edilemez

CHP Sözcüsü Öztrak: Sezgin Tanrıkulu'nun ifadeleri kabul edilemez

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu'nun TSK hakkındaki açıklamalarına ilişkin "Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir" dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun bir TV programındaki açıklamaları hakkında, "Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez" dedi.

CHP Parti Sözcüsü Öztrak, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun katıldığı bir canlı yayında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hakkında yaptığı açıklamaları eleştirdi. Öztrak, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. 

Tanrıkulu ne demişti? 

Sezgin Tanrıkulu, TV100'deki yayında TSK'yi eleştirmiş ve "TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız" ifadesini kullanmış ve şöyle devam etmişti: "Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen..."

Milletvekilleri olarak eleştirel yaklaşmaları gerektiğini belirten Tanrıkulu, "Biz soru sorarız, doğru olup olmadığını sorgularız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız… Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski, Uludere oldu..." diye konuştu.
Sezgin Tanrıkulu, bugün sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Dünkü açıklamalarımdan sonra bazı dijital platformlarda hakkımda ağır eleştirinin ötesine varan açıklamalar yapan / yazan herkesle tek tek hukuk önünde hesaplaşacağım" ifadesini kullandı.

Tanrıkulu daha sonra yaptığı paylaşımda ise çeşitli ihlal örnekleri vererek "Şu an beni linç etmeye kalkan zihniyet, on yıl sonra Roboski'de bir katliam olduğunu söyleyenleri de linç edecek. Ama hakikatler siz linç ettiğinizde de ortadan kalkmaz. Çetelerin, uyuşturucu kaçakçılarının, rantçıların peşine düşmesi gereken Ankara CBS'nın bir tatil günü hakkımda soruşturma başlatması ve kamuoyuna duyurması da göz ardı edilmemesi gereken bir uygulamadır" dedi. "

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.