CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Saldırıyı lanetliyorum' dedi ve Sancar'ı aradı

CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Saldırıyı lanetliyorum' dedi ve Sancar'ı aradı

HDP'ye yönelik saldırıya siyasi partilerden kınamalar geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Saldırıyı lanetliyorum" dedi. Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı aradı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanvekilil Özgür Özel ile CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, HDP'ye yapılan saldırıyı kınadı. 

Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı telefonla aradı. Saldırıda vefat eden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, Sancar ve HDP camiasına başsağlığı dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Saldırıyı lanetlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın” dedi. Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın! Bakalım bu olaylar ileride hangi videonun konusu olacak. Göreceğiz hep birlikte. HDP camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

ÖZGÜR ÖZEL: AZMETTİRİCİSİNİ HEPİMİZİN BİLDİĞİ SİYASİ BİR CİNAYET

Grup Başkanvekili Özgür Özel, Halkların Demokratik Partisi İzmir il binasına yapılan saldırıyı kınadı. Özel, sosyal medya hesabından, "Halkların Demokratik Partisi İzmir il binasına yapılan saldırı nedeniyle yaşamını yitiren Deniz Poyraz'a Allah’tan rahmet diliyor, partisine ve ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Azmettiricisini hepimizin bildiği siyasi bir cinayetle karşı karşıyayız" dedi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, "HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız" dedi.

TANRIKULU: İKTİDAR DURUMUNU GÖZDEN GEÇİRSİN

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP İzmir İl örgütüne yapılan saldırıyı kınadı, başsağlığı dileğinde bulundu. “Bu saldırının geleceği belliydi” diyen Tanrıkulu şunları söyledi: “Uzun zamandır Halkların Demokratik Partisi mensupları, muhalifler, aktivistler iktidar partisi tarafından, iktidar partisinin sözcüleri tarafından sistematik bir biçimde hedef gösteriliyordu, düşmanlaştırıcı bir dil kullanılıyordu, kutuplaştırıcı bir dil kullanılıyordu. Biz onlarca kez ikaz ettik. Bakın bu dili, bu üslubu kullanmayın. Bu gergin ortamda sokakta bu üslubu satın alabilecek bir güruh var, durumdan vazife çıkartabilecek, nitekim İzmir’de bu vahim olay gerçekleşti. Siyasi partiler Türkiye’nin her yerinde örgütlüler, her ilçesinde nerdeyse örgütlüler. Dolayısıyla hızla ama hızla iktidar partisinin sözcüleri bu üsluplarını düzeltmeli ve bu düşmanlaştırıcı, kutuplaştırıcı ve hedef gösterici dilden, üsluptan vazgeçmeliler.”

KOBANÊ DURUŞUMASI SIRASINDAKİ SALDIRIYA DİKKAT ÇEKTİ

Yargının da uzun zamandır HDP’nin bu şekilde hedef gösterilmesine, linç edilmesine karşı hep sessiz kaldığına dikkat çeken Tanrıkulu, “Daha dün Ankara Adliyesi'nde, Sincan’da koridorda bile devam eden bir yargılama sırasında içeri giren bir güruh HDP’lileri linç etmeye kalktı, avukatlara saldırdı. Böyle bir girişime mahkeme de sessiz kaldı, suç duyurusunda bulunmadı. Ben bir kez daha geçmiş olsun diyorum ve iktidar partisini, iktidar partisinin ortaklarını bu dilden, bu üsluptan vazgeçmeye çağırıyorum. Bugüne kadar gerçekleştirilmeye çalışılan ama gerçekleşmeyen girişimler vardı. Öyle bir girişimin de olmaması açısından iktidarın kendi durumunu bir kez daha gözden geçirmesi lazım” dedi.

SOL PARTİ: KARDEŞLİK İÇİN OMUZ OMUZA

SOL Parti’den yapılan açıklamada, “Bu saldırı, HDP’yi hedef gösteren nefret ve düşmanlık dilinin bir sonucudur. Bir arada yaşamı tahrip eden etnik ayrıştırmaya, baskı ve saldırılara karşı kardeşlik için omuz omuza" denildi.

EMEP: ALÇAKÇA BİR PROVOKASYON

Yaşanan saldırı ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz şunları söyledi:

"HDP İzmir İl Örgütüne yapılan silahlı saldırı alçakça bir provokasyondur. Katledilen Deniz Poyraz’ın ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu saldırı #HDP üzerinden muhalefeti sindirme kampanyasından bağımsız değildir. Siyasal iktidar ve egemen medya sorumludur. Dayanışmayı büyütelim!"

HALKEVLERİ: TEK SORUMLU SALDIRGAN DEĞİL, BİLİYORUZ

Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttük de, Twitter hesabından açıklama yaparak, “HDP'ye yapılan bu saldırı kabul edilemez. Sorumlular bir an önce hesap vermelidir. Biliyoruz ki tek sorumlu silahlı saldırgan değil, ona bu cesareti veren, Kürt düşmanlığından vazgeçmeyen, HDP'yi hedef haline getirenlerdir. Saldırılara karşı HDP'nin yanındayız. Geçmiş olsun” dedi.

TİP: İKTİDAR, ORTAKLARI VE İÇİŞLERİ BAKANI AZMETTİRİCİDİR

Türkiye İşçi Partisi (TİP) de, saldırı ardından yaptığı açıklamada, “İktidarın kirli eylemlerine ve gözdağına teslim olmayacağız” denildi. Açıklamada "HDP'ye kapatma davası açtıran, birkaç hafta önce kürsüden "Bunlar daha iyi günleriniz" diyen, iktidar ve ortakları, hakaretler ve tehditler savuran İçişleri Bakanı bu olayın azmettiricileridir" denildi.

TKP: AKP TEMSİLCİLERİ VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUMLU

Türkiye Komünist Partisi de, saldırıdan AK Parti temsilcilerinin ve İçişleri Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu belirtti.  Açıklama şöyle: "HDP'ye yapılan saldırının ve yaşanan katliamın sorumlusu baskıyla, korkuyla ülkeyi yönetmeye çalışan iktidardır. Sorumsuzca hedef göstererek siyaset yapmaya alışkın olan AKP temsilcileri ve İçişleri Bakanı bu ağır provokasyonun sorumlularıdır.  Bir kez daha bu ülkede katillerin aklanmasına izin vermeyeceğiz, bu karanlıktan örgütlülük ve dayanışmayla çıkacağız! Bu karanlığı yırtıp atacağız!"

AKŞENER: BULANIK SUDA BALIK AVLAMA HEVESLİLERİ AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medyada saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı. Akşener, "Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’na yönelik saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar" dedi.

BABACAN: ŞİDDETLE KINIYORUM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı arayarak geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletti. Babacan saldırı ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "HDP İzmir İl Binasına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükûmetin sorumluluğundadır."

DAVUTOĞLU: İKTİDAR ACİL TEDBİR ALMALI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, "İzmir'de HDP İl Binası'na düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. Öldürülen Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Şiddet kaybetmeye mahkumdur. İktidar siyasete terör gölgesi düşmemesi için acilen tedbir almalıdır" açıklamasını yaptı.

KARAMOLLAOĞLU: ŞİDDETİ BESLEYECEK SÖYLEMLERDEN VAZGEÇİLMELİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu açıklamasında şunları söyledi: "HDP İzmir İl Binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşanan can kaybı nedeniyle başsağlığı diliyorum. Olay tüm yönleriyle aydınlatılmalı, faillere gerekli ceza verilmeli; başta siyasiler olmak üzere herkes şiddeti besleyecek söylem ve davranışlardan vazgeçmelidir."

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "HDP İzmir İl Merkezinde işlenen cinayet demokrasimize yapılmış bir provokasyondur. Olayın barış, kardeşlik ve kurucu değerlerin merkezi İzmir'de yaşanmış olması ayrıca üzücüdür. İzmirli hemşerilerim gibi olayı kınıyor, herkesi sağduyuya davet ediyor ve başsağlığı diliyorum" dedi.

 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.