CHP: Hukukun olmadığı ekonomide askıda ekmek olur

CHP: Hukukun olmadığı ekonomide askıda ekmek olur

Merkez Bankası'nın faizi iki ayda yaklaşık 7 puan artırmasını yorumlayan CHP Sözcüsü Faik Öztrak "Anayasa'nın askıda olduğu bir ekonomide, yatırım olmaz, iş olmaz. Olsa olsa 'askıda ekmek' olur" dedi.

Merkez Bankası, bugünkü toplantıda politika faizini yüzde 15'ten yüzde 17'ye çıkardı. Karar sonrası yapılan yorumlarda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Faiz enflasyonun sebebidir" yaklaşımı nedeniyle Merkez Bankası rezervlerinin 100 milyar doların üzerinde eriyerek, eksiye düştüğüne dikkat çeken muhalefet partileri, bu ağır faturadan sonra atılan adımlara tepki gösterdi.

ÖZTRAK: BU EKONOMİDE SICAK PARACILAR DAHA ÇOK İSTEDİĞİ FAİZİ ALIR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ekonomik istikrar ile hukuk devletinin bağlantılı olduğuna dikkat çekerek, "Merkez Bankası, faizi 2 puan artırarak, yüzde 17'ye yükseltti. Hukukun ve anayasanın askıda olduğu bir ekonomide, yatırım olmaz, iş olmaz. Olsa olsa 'askıda ekmek' olur. Bu duruma düşürülmüş bir ekonomide, sıcak paracılar daha çok istediği faizi alır."

ERDOĞDU: MİLLETİ BATIRACAK KADAR FAİZ ARTIRSALAR DA İŞE YARAMAZ

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Faiz enflasyonun sebebidir" yaklaşımını hatırlatarak, " 'Faiz enflasyonun sebebidir' diye milli servetimizi eritenler faiz artırmaya devam ediyor... Daha da artacak... Çünkü memleketi 70 sente muhtaç bıraktılar... Bütün milleti batıracak kadar faiz artırsalar da işe yaramaz... Çünkü adalet ve demokrasi yok... Çünkü güven yok" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.