CHP adaylarına itiraza ret

CHP adaylarına itiraza ret

YSK, CHP'nin milletvekili adayları Prof. Kaboğlu, Prof. İslam ve Prof. Taşkın'ın KHK ile görevlerinden ihraç edildikleri için seçime katılamayacakları iddiasıyla yapılan itirazı reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) CHP’nin İstanbul’dan milletvekili adayı gösterdiği Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, Prof. Dr. Cihangir İslam ve Prof. Dr. Yüksel Taşkın için yapılan itirazı reddetti. Üç isim de milletvekili adayı olarak seçime katılabilecek.

CHP’nin milletvekili genel seçimi için İstanbul 1’inci bölge 1’inci sıradan aday gösterdiği Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, İstanbul 3’üncü bölge 9’uncu sıradan aday gösterdiği Prof. Dr. Cihangir İslam ve İstanbul 1’inci bölge 18’inci sıradan aday gösterdiği Prof. Dr. Yüksel Taşkın için YSK’ya itirazda bulunulmuştu. ‘Bir vatandaş tarafından yapıldığı’ belirtilen itirazın dilekçesinde, 3 akademisyenin de KHK ile görevlerinden ihraç edildiği ve vekil adayı olamayacağı öne sürülmüştü.

Başvuruyu bugün karara bağlayan YSK, itirazı reddetti. Kaboğlu, İslam ve Taşkın seçime milletvekili adayı olarak katılacak.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.