CHP Adalet Kurultayı topluyor

CHP Adalet Kurultayı topluyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 26-30 Ağusto'ta Çanakkale'de Adalet Kurultay toplayacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 1 Ağustos’ta başlayacak Akıncı Üssü Davası’nı CHP milletvekillerinin izleyeceğini belirten Tezcan şunları söyledi:

“Davaya milletvekilleri ve CHP tüzel kişiliği olarak katılma talebimiz olacak. Darbe girişiminin tüm sorumlularının bütün çıplaklığı ile ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Darbe girişimin yaşandığı gece CHP milletvekilleri de bombaların altındaydı. Doğrudan suçtan zarar gören milletvekilleri var. Saldırı parlamenter sisteme karşı bir saldırı da olduğu için CHP olarak müdahil olacağız” dedi.

CHP’DEN ADALET KURULTAYI

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a Adalet Yürüyüşü başlatan CHP Ağustos ayı sonunda Çanakkale’de  Adalet Kurultayı toplama kararı aldı. Adalet Yürüyüşü’nde olduğu gibi partiler üstü düzenlenecek Kurultay 26-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tezcan, “Bütün toplum kesimlerinin adaleti tartışacağı bir kurultay talebi geldi Türkiye’den. “Bütün adaletsizliklerin tartışılacağı bir kurultaya ihtiyaç var” dendi ve o nedenle, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de 5 günlük bir adalet kurultayı yapacağız. “Adalet dava dosyasına benim de koyacak bir arzuhalim var” diyen herkes bu Kurultay’a davetli” dedi. (DUVAR)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.