ÇGD Genel Kurulu yapıldı

ÇGD Genel Kurulu yapıldı

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) 21. Dönem Olağan Kurulu'nda Ahmet Abakay yeniden başkan seçildi.

ANKARA -ÇGD 21. Dönem Genel Kurulu genel merkezi binasında çok sayıda üyenin katılımıyla yapıldı. Uluslararası Gazeteciler Örgütü'nün (FİJ) mesajının okunmasıyla genel kurula başlandı. Mesajda Türkiye'nin önemli gazeteci örgütlerinden olan Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin çalışmalarının önemli olduğu belirtildi. Mesajın okunmasının ardından demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından yapılan divan seçiminde Doğan Kılıç divan başkanlığına seçildi. 

ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay yaptığı değerlendirmede Türkiye'de son siyasal gelişmelerin çok önemli olduğunu vurguladı. Bu tarihi eşikte herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğine dikkat çeken Abakay, ÇGD'nin 35 yıllık tarihinde çok önemli başarılara imza attığını vurguladı. Türkiye'de gazeteci olmanın zor olduğuna işaret eden Abakay, tutuklu gazeteciler açısından Türkiye'nin önde giden ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Türkiye'de gazetecilerin baskı, sansür başta olmak üzere çok sayıda uygulama ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Abakay, bu baskıların şimdi her zamankinden daha yoğun olduğunu vurguladı. Abakay son dönemde Gezi Parkı direnişinin Türkiye'nin gündeminde olduğunu söyleyerek, bu direnişin gazetecilere de yansıdığını belirtti. 

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile girilen seçimde Ahmet Abakay tekrar genel başkan seçildi. 

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.