Cezaevi'ndeki Arin bebek hastaneye götürülmüyor

Cezaevi'ndeki Arin bebek hastaneye götürülmüyor

Annesiyle birlikte Urfa Cezaevi'nde kalan astım hastası 1 yaşındaki Arin Yılmaz'ı doktorlar hastaneye sevk etti. Ancak Baba Mehdi Yılmaz, çocuğunun bir haftadır hastaneye götürülmediğini ve ilaçlarının verilmediğini söyledi.

Annesi Esma Yılmaz ile birlikte Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 1 yaşındaki Arin bebeğin, doktorlar tarafından hastaneye sevkinin istenmesine rağmen hastaneye götürülmediği belirtildi.

Baba Mihdi Yılmaz, “Bebeğimin ateşi sürekli yükseliyor, artık perişan olduk” diyerek tepki gösterdi.

HASTANEYE GÖTÜRÜLMEDİ

Cezaevi’ndeki koşulların çocuk için uygun olmadığını belirten  Yılmaz, ateşi yükselen  Arin’in bir hafta önce cezaevi revirindeki doktorlar tarafından acil olarak hastaneye sevk edildiğini; ancak hala hastaneye götürülmediğini söyledi. Yılmaz, astım hastası olan çocuğuna ilaçlarının verilmediğini ve ateşin 39,5’lara kadar çıktığını belirtti. Baba Yılmaz, ayrıca; cezaevinin sıcak olmasından dolayı Arin’in pişik olduğunu ve pişik ilaçlarının dahi verilmediğini de söyledi.

BIRAKMIYORLARSA BARİ MARDİN’E SEVK ETSİNLER

Bir an önce kızının hastaneye sevkinin yapılmasını isteyen baba Yılmaz, “Artık perişan olduk. Ya eşimi denetimli serbestlikle bıraksınlar ya da sevkini Mardin’e yapsınlar. Ben çocuğumu gündüz tedaviye, akşam annesinin yanına götürebileyim” dedi.  Yılmaz, 3 tane daha çocuğunun olduğunu ve onların da annesiz büyüdüğünü söyledi.  Kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapan Yılmaz, eşinin serbest bırakılması için yetkililere seslendi. (Duvar-MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.