CENTOM: 2022’de en az 686 IŞİD’li öldürüldü!

CENTOM: 2022’de en az 686 IŞİD’li öldürüldü!

CENTCOM tarafından yayımlanan rapora göre, ABD ve müttefikleri tarafından 2022’de Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı 313 operasyon gerçekleştirildi ve bu operasyonlarda en az 686 IŞİD’li öldürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTOM), 2022’de IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlara dair bir rapor yayımladı.

CENTOM raporunda, “Bu operasyonlar, IŞİD'i geriletti, aralarında IŞİD emiri ve düzinelerce bölgesel lider kadrosunun de bulunduğu yüzlerce savaşçıyı savaş alanından uzaklaştırdı” denildi.

Rapora göre, yıl boyunca Suriye'de IŞİD'e yönelik toplam 122 operasyon düzenlenirken bu operasyonlarda 466 IŞİD üyesi öldürüldü ve 215 IŞİD’li ise gözaltına alındı.

Irak’ta ise gerçekleştirilen 191 ortak operasyonda en az 220 IŞİD’li öldürülürken 159 IŞİD üyesi ise gözaltına alındı.

CENTOM, gerçekleştirilen operasyonlarda ABD güçlerinden kimsenin yaralanmadığını ve ölmediğini aktardı.

Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) “bölgesel ortak” olarak söz eden CENTOM raporunda, “Bölgesel ortaklarımız Demokratik Suriye Güçleri ve Irak Güvenlik Güçleri, IŞİD'in kalıcı yenilgisini sağlamada kritik bir rol oynamaya devam etti” denildi.

IŞİD’in, güveliği DSG tarafından sağlanan ve binlerce IŞİD’linin tutulduğu Hol Kampı’nı hedeflemeye devam ettiği belirtilen raporda, IŞİD’in küresel ortaklarıyla bölge dışında da eylemler gerçekleştirmek istediğine dikkat çekildi.

Suriye’de 10 bini aşkın, Irak’ta ise 20 bini aşkın IŞİD’linin tutukluğu olduğu belirtilen raporda, Suriyeli ve Iraklı müttefiklerle yapılan operasyonların IŞİD’e kalıcı baskı kurulmasına olanak tanığı belirtildi.

CENTOM, IŞİD’in Ocak 2022’de Haseke’deki bir cezaevine yönelik saldırısına değinerek bu saldırıda 420 IŞİD’linin öldürüldüğünü ve 120 müttefik gücün de yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Ayrıca, IŞİD’lilerin tutulduğu bu cezaevlerinin Suriye’de bir tehdit olmaya devam ettiği vurgulandı.

Hol Kampı’ndaki çocuklara dikkat çekilen raporda, “Hol Kampı’nda 25 binden fazla çocuk tehlikede. Kamptaki bu çocuklar IŞİD radikalizminin öncelikli hedefi” denilerek bu çocukların söz konusu kamplardan alınıp ülkelerine ulaştırılması için uluslararası toplumun birlikte çalışması gerektiği ifade edildi.

Öte yandan, IŞİD’in kalıcı yenilgisinin sağlanması için Suriyeli ve Iraklı müttefiklerle daha kararlı bir şekilde çalışılacağı da vurgulandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.