Cengiz Topel Caddesi tekrar köstebek yuvasına döndü

2020 yılında baştan yapılan Cengiz Topel Caddesi tekrar köstebek yuvasında döndü.

Yüksekova'daki mevsim şartlarına yollar dayanmıyor. En son 2020 Yılında baştan sona yeniden yapılan Cengiz Topel Caddesi aradan geçen 4 yılın ardından tekrar eski haline döndü. Yüksekova’nın merkezinden geçen caddede bugüne kadar yapılan hiçbir yenileme çalışması uzun ömürlü olmazken, cadde üzerinde oluşan çukur ve çatlaklara yama yapılarak çözüm bulunması planlanıyor.

"Yamayı bu memlekete reva görmekten vazgeçmeliyiz"

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç caddenin mevcut durumuyla ilglili Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştüklerini dile getirerek, "Yolun baharın hemen başında aşınan yerlerin kaldırılarak kaplama yapılması en kötü ihtimalle yama yapılması düşünülüyor. Tabi bizim gönlümüz yama olmasından yana değil. Yamayı bu memlekete reva görmekten vazgeçmeliyiz. Sürekli güzel asfaltı sıcak asfaltı başka yerlere yamayı bizlere bu hoş bir görüntü de olmaz. kaplama için yetkililer ile tekrar görüşeceğiz. Köstebek yuvasına dönen yolun tekrar bir kaplama ile sağlıklı konforlu bir yol haline getirmek için uğraşacağız’’ dedi.

07afbbc5-03dc-45d2-a5e3-b2219379575a.jpg

"Böyle giderse kontak kapatmayı bile düşünürüz’’

Yüksekova’daki araçların aylık en az bin lira tamir masrafı olduğunu söyleyen Nazmi Erişmiş, "Yollarımızın halini görüyorsunuz. Gerçekten içler acısı. En yakın zamanda müdahale edilmesini istiyoruz. Her aracın aylık bin lira masrafı oluyor böyle giderse kontak kapatmayı bile düşünüyoruz. Burası çarşı merkezi ana cadde düşünün diğer sokaklar nasıl. Buranın Karayolları’na bağlı olduğunu biliyoruz. Karayolları ne yapıyor acaba bunu görmüyor mu? Kimse bildirmiyor mu? Acil müdahale edilmesini istiyoruz. Gerçekten artık çığırından çıkmış. Herkes tepkisiz olabilir ama bunların da hiç mi vicdanı yok?’’ dedi.

e8e4ecbf-486a-43f1-af0e-798bf4601b01.jpg

"Karayolları bu çukurlara ne bakmak istiyor ne yapmak istiyor"

Yurttaşların caddenin bu durumundan dolayı çok mağdur olduğunu dile getiren Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yüksekova Ticaret Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, ‘’Karayolları bu çukurlara ne bakmak istiyor ne yapmak istiyor, biz ticaret odası olarak bu konuyla ilgili çok razı değiliz bu insanlardan. Tabiki vatandaşımız mağdur. Bize geri dönmesi için vergi veriyoruz. Bunun için bu yolların biran evvel yapılmasını biz karayollarından bekliyoruz’’ dedi.

77ad3ddb-8a7d-4f4b-8b63-4dd662c225d9.jpg

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum