CDC'den geri adım: Aşılananlardan bazıları virüse yakalanabilir

CDC'den geri adım: Aşılananlardan bazıları virüse yakalanabilir

Aşılanan kişilerin 'Covid-19'a yakalanmayacağını veya hastalığı bulaştırmayacağını' söyleyen CDC Direktörü Walensky'nin açıklamasının ardından, CDC, direktörün iddialarının 'net olmadığını' belirtti.

Korona virüsü kaynaklı ölümlerin 554 bini aştığı ABD'de, 'aşılanan kişilerin Covid-19'a yakalanmayacağını veya hastalığı bulaştırmayacağını' söyleyen Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Rochelle Walensky'nin ifadeleri tartışma yarattı. Walensky'nin açıklamasının ardından, CDC'den geri adım geldi. Walensky'nin 'genelleme yaptığını' söyleyen CDC sözcüsü, The New York Times'a verdiği demeçte 'bu iddiaları destekleyen kanıtların net olmadığını' belirtti.

CDC ARAŞTIRMASINA İŞARET ETTİ

MSNBC’ye konuşan Walensky, korona virüsüne karşı aşı yaptıran kişilerin 'virüsü taşımadığını ve hastalanmadığını' savunmuştu. Pfizer ve Moderna aşılarının ikinci dozundan sonra enfeksiyon riskinin yüzde 90 oranında azaldığını kaydeden CDC araştırmasına atıfta bulunan Walensky, "Araştırmadan elde ettiğimiz veriler, aşılanan kişilerin virüsü taşımadığını ve hastalanmadığını gösteriyor" demişti.

'VERİLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ'

Walensky'nin iddialarını dayandırdığı verilerin 'net olmadığını' söyleyen CDC sözcüsü "Dr. Walensky, bu röportaj sırasında genelleme yaptı. Aşının gerekli tüm dozlarını olan kişilerden bazılarının Covid-19'a yakalanması mümkün. Virüsü başkalarına yayıp yayamayacakları net değil. Verileri değerlendirmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.