Çavuşoğlu'nun 'Suriyeli mevkidaşıyla görüşmesi' Azez'de protesto ediliyor

Çavuşoğlu'nun 'Suriyeli mevkidaşıyla görüşmesi' Azez'de protesto ediliyor

Çavuşoğlu'nun Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad'la "kısa bir görüşme yaptığını" açıklamasının ardından Suriye sınırındaki muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde protesto gösterileri düzenleniyor.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad'la 10 ay önce Belgrad'da kısa süreli bir görüşme gerçekleştirdiğini açıklaması üzerine Suriyeli muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde protestolar düzenleniyor.

Türkiye'nin desteklediği Suriye Milli Ordusu (SMO) kontrolündeki sınır yerleşimi Azez'de bugün yapılan eylemlerde, Ankara'ya Şam'la mesafesini koruması yönünde çağrılar yapıldı. Azez'de dün başlayan eylemlerde Türkiye bayraklarının yakıldığı görüntüler ortaya çıkmıştı. SMO'dan yapılan açıklamada ise bayrak yakanlarla ilgili "Haddi aşanlardan hesap sorulacaktır" denildi.

 

 

SMDK: 'TÜRK MAKAMLARIYLA İLETİŞİM HALİNDEYİZ'

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) isimli Şam yönetimi karşıtı gruptan ise Türkiye hükümetine çağrı içeren açıklama yapıldı. Açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’nın yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, dünden beri bütün Türk makamlarıyla iletişim halindeyiz. Kendileri, Suriye halkının meşru taleplerinin ve 2254 sayılı uluslararası kararın uygulanmasına olan desteklerini yinelemişlerdir" denildi. SMDK'nin Şam yönetimine karşı mücadele etmeye devam edeceği belirtilen açıklamada, "Suriye halkının Esed rejiminden kurtuluşunu ve halkın talepleri doğrultusunda rejimden hesap sorulmasını ön gören siyasi çözüm sürecine olan bağlılığımızı sürdürmekteyiz. SMDK olarak, Suriye devriminin ilkelerine bağlı olduğumuzu ve Esed rejimi yıkılıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ÇAVUŞOĞLU: 'KISA BİR SOHBETİM OLDU'

Çavuşoğlu, Ankara'da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruya, Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad'la 10 ay önce yaptığı görüşmeyi hatırlatarak şu yanıtı vermişti: "Bağlantısızlar Toplantısı'nda, Belgrad'da ayaküstü diğer bakanlarla sohbet ederken Suriye Dışişleri Bakanıyla da ayaküstü kısa bir sohbetim oldu. O toplantı marjında, yemekten önce... Sonuçta orada da biraz önce söylediğimi söyledim. Suriye'nin tek çıkar yolu siyasi uzlaşı. Teröristlerin temizlenmesi lazım. Kim olursa olsun, adı ne olursa olsun...Diğer taraftan muhalif Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak böyle bir durumda buna destek olabileceğimizi de söyledik.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.