Çavuşoğlu'ndan 'Süleymaniye' açıklaması: Askeri operasyonlarımız sonuna kadar sürecek

Çavuşoğlu'ndan 'Süleymaniye' açıklaması: Askeri operasyonlarımız sonuna kadar sürecek

Çavuşoğlu, Süleymaniye'ye uçuşların askıya alınmasına ilişkin "ABD'nin uçuştan haberi var. Süleymaniye'de PKK ve PYD her yeri kontrol ediyor. Askeri operasyonlarımız sonuna kadar sürecek" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Rusya, İran ve Suriye arasında yapılacak dışişleri bakanları seviyesindeki dörtlü zirvenin mayıs ayının başında Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılacağını duyurdu. Çavuşoğlu, Süleymaniye'ye uçuşların askıya alınması konusunda yaptığı açıklamada, "ABD'nin uçuştan haberi var. Süleymaniye'de PKK ve PYD her yeri kontrol ediyor. Askeri operasyonlarımız sonuna kadar sürecek" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, 'dörtlü zirve'ye ilişkin şöyle konuştu: "Yol haritası önceden planlanmıştı. İlk başta Savunma Bakanlıkları ve istihbarat bir araya geldi. Daha sonra Dışişleri Bakanları toplantısı hazırlığını yapmak üzere Dışişleri Bakanlığı yardımcıları düzeyinde bir toplantı gerçekleştirildi. Önümüzdeki süreçte 4'lü düzeyde Dışişleri Bakanları düzeyinde bir toplantı planlanıyor. Lavrov'un Türkiye ziyaretinde de bunu görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımızın kabulünde de yine ele aldık. Mayıs ayı başı gibi bir dönemde gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Ruslardan aldığımız ön bilgiye göre Moskova'da gerçekleşecek."

'MISIR DIŞİŞLERİ BAKANI BU HAFTA TÜRKİYE'YE GELECEK'

Mısır ile ilişkilere de değinen Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin bu hafta Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi. Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Büyükelçilerin atanması konusunda çalışmalara başladığımızı söylemiştik. İsrail ile büyükelçileri tekrar atama konusunda karar aldıktan sonra isimleri belirledik. Sonuçta bu aşamaya geliyoruz. Mısır Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ziyaretinde bunu açıklayabiliriz. İstişare edeceğiz geldiğinde. Mısır'da çok iyi ağırlandık. Ziyaretimiz son derece pozitif geçti. Artık yavaş yavaş somut adım atma zamanı geldi."

ABD'DEN F-16 ALIMI

Çavuşoğlu, ABD'den F-16 alımı için ise "ABD yönetimi kararlı durursa sorunlar çözülür. Bazı senatörlerin ikna edilmesi gerekiyor. F16'ları ön koşulla almamız söz konusu değil" dedi ve şöyle konuştu: "ABD ile anlaşamadığımız konular henüz çözülemedi. ABD Yunanistan ile aramızda dürüst bir arabuluculuk yapmak istiyorsa, daha objektif olması gerekiyor. F35 programı şu anda askıda. F16 için yönetimin baya çaba sarf ettiğini gördük. ABD yönetimi kararlı durursa sorunlar çözülür ama kongre ile karşı karşıya gelmek istemiyor gibi bir halleri var. Bunu da görüyoruz. Bazı senatörlerin ikna edilmesi gerekiyor. F16'ları ön koşulla almamız söz konusu değil."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.