Çavuşoğlu: Suriye'de rejim ateşle oynamasın

Çavuşoğlu: Suriye'de rejim ateşle oynamasın

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de dün TSK konvoyunun olduğu noktada saldırı olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib’te ateşkesin sağlanması için Rusya’yla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Çavuşoğlu, dün, TSK konvoyunun bulunduğu noktaya açılan ateşin ise Rusya tarafından gerçekleştirildiği iddiasını yalanladı.

El Salvador Dışişleri Bakanı Alexandra Hill ile düzenlediği ortak basın açıklamasında şunları söyledi:

İDLİB SURİYE’NİN GELECEĞİ BAKIMINDAN ÖNEMLİ:İdlib’de sukunetin sağlanması için Rusya’yla görüşmelerimizi sürekli yapıyoruz. Burada ateşkesi sağlamamız lazım. Rejim, askeri çözümü zorlamaya başladı. Rusların oradan taciz geliyor açıklaması doğru değil, menzil bakımından da uzak. Bu saldırıların burada ancak bir felakete yol açabileceğini anlatıyoruz, tüm tüm dünyaya da bu konuda çağrıda bulunuyoruz. İdlib Suriye’nin geleceği bakımından önemlidir. Eğer bu saldırılar ya da çatışmalar durdurulmazsa, sayın Cumhurbaşkanımız da ihtiyaç olduğu zaman Putin’le görüşüyor. Ruslarla her düzeyde temasımız var, hem dünkü saldırıyla ilgili hem de İdlib’de genel bir ateşkesin tesis edilmesiyle ilgili temaslarımızı sürdürüyoruz. Çünkü misyonumuzun görevi 9’uncu gözlem noktamızın güvenliğini sağlamak. Burası Astana çerçevesinde yaptığımız mutabakat çerçevesinde kuruldu. Rejimin ateşle oynamaması lazım, askerlerimizin güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız. 9’uncu gözlem noktasını başka yere taşıma gibi bir niyetimiz yok.

İKİNCİ MÜNBİÇ SÜRECİNE MÜSAADE ETMEYİZ: ABD’den yetkililer geldi, çalışmalar sürüyor. ABD’nin ikinci bir Münbiç sürecini işletmesine biz müsaade etmeyeceğiz. Anlaştığımız ve anlaşamadığımız konular var. Müzakere sürecek, olmazsa kendi planımız var. NATO müttefiki olan bir ülkenin terörle ittifak kurması kabul edilemez. ABD’nin Türkiye’yi oyalayıp terör örgütüne silah vermesi kabul edilemez.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.