Çavuşoğlu: Kabil Büyükelçiliğimiz faaliyetlerini sürdürüyor

Çavuşoğlu: Kabil Büyükelçiliğimiz faaliyetlerini sürdürüyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Afganistan'daki gelişmelerle ilgili "Diplomatik misyonlarımızla ilgili gerekli tedbirleri aldık. Kabil Büyükelçiliğimiz faaliyetlerini sürdürüyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'daki son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. 

Kabil Büyükelçiliği'nin faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Çağrı merkezlerimize gelen talepleri şu an topluyoruz, değerlendiriyoruz. Afganistan’dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımız için ilgili kurumlarımızla işbirliği halinde her türlü imkanı sağlayacağız, gerekli hazırlıklarımız da tamamlandı. Zaten başından beri ulaştığımız vatandaşlarımız, dönmek isteyenler Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçaklarıyla ülkemize gelmişlerdi. Yine ülkede kalmak isteyen, Afganlarla evli ya da başka sebepten dolayı kalmak isteyen vatandaşlarımız var. Onların da güvenliği ve huzuru için Afganistan’daki ilgili kişi ve makamlarla temaslarımız devam ediyor.

Diplomatik misyonlarımız ve tüm çalışma arkadaşlarımızla ilgili gerekli tedbirleri de zaten başından beri aldık. Kabil Büyükelçiliğimiz faaliyetlerini sürdürüyor. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Dönmek ya da kalmak isteyen vatandaşlarımız bize hem büyükelçiliğimiz, hem de konsolosluk çağrı merkezimiz aracılığıyla ulaşabilirler. Tüm ihtimallere karşı tüm hazırlıklarımızın olduğunu da buradan bir kez daha söylemek isterim." 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.