Çavuşoğlu: AB'nin yaptığı hataları anlamasını bekliyoruz

Çavuşoğlu: AB'nin yaptığı hataları anlamasını bekliyoruz

"Avrupa Birliği'nin yaptığı hataları anlamasını ve Türkiye'nin üyeliğinin birliğe katacağı değeri görmesini bekliyoruz" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile ilişkileri olumlu mecraya sokmak için çaba gösterileceğini de söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meclis'te Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki Dışişleri Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu,  "AB'nin yaptığı hataları anlamasını ve Türkiye'nin üyeliğinin birliğe katacağı değeri görmesini bekliyoruz" dedi. 

Çavuşoğlu, ABD-Türkiye ilişkileriyle ilgili olarak ise "İlişkilerimizi iki ülkenin stratejik çıkarına olacak şekilde olumlu bir mecraya sokmak için gereken çabayı göstereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu "Türkiye ve KKTC aleyhine adımlara karşı tepkilerimizi beyan ettik, 'diyalog' dedik ama dışlayıcı adımlar gördük. Diyaloğu kapatmadan hakları korumak için inisiyatif aldık. Türkiye'nin kendi kıyılarına hapsedilmesi mümkün değil. Türkiye'nin ve KKTC'nin olmadığı hiçbir girişim başarıyla sonuçlanamaz. Çözümsüzlük sebebi Rum tarafının zihniyeti yüzünden. Eşit değil, azınlık olarak görüyorlar. Paylaşmıyor. Bu yüzden iki devletli çözüm olmalıdır" diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.