Canan: Erdal’ı ihmaller zinciri öldürdü

22 Ağustos'ta geçirdiği trafik kazasından 85 gün sonra hayata gözlerini kapatan avukat Erdal Safalı’nın cenaze töreninin ardından açıklama yapan Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, Safalı’nın ihmaller zinciri sebebiyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Haklarında açılan bir soruşturmadan dolayı Hakkari’de savcılığa ifade veren müvekkilleri; barış annesi Adalet Safalı ve Perihan Akçelik ile Akçelik’in oğlu Cihan Akçelik’le birlikte Yüksekova’ya dönerken geçirdikleri trafik kazasında ağır yaralanan ve 85 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Avukat Erdal Safalı bugün Yüksekova’nın Şahê (Güvenli) köyünde toprağa verildi.

"Hastane var doktor yok. Doktor olduğu zaman teçhizat yok"

Safalı’nın cenaze töreninde bir açıklama yapan Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan meslektaşları ve arkadaşları Safalı’nın yaşam mücadelesini kaybetmesinden dolayı duydukları acıyı dile getirerek, “Belki herkes kader diyecek buna, belki Allah’ın takdiri diyecek. Evet doğru vefat etti Allah’ın takdiriydi. İnançlı bir insan olarak evet bu Allah’ın takdiridir diyorum ama bana göre Erdal Safalı ihmaller zinciri sonucunda hayatını kaybetmiştir. Buradan tüm yetkililere tekrar sesleniyorum Hakkari coğrafyası uzak bir coğrafya olabilir. Sesimizi yükseltememiş olabiliriz. Derdimizi aktaramamış olabiliriz. Bugün tekrar bütün yetkililere cumhurbaşkanına, sağlık bakanına, Hakkari Valisine sesleniyorum. Lütfen şu yolları düzeltin, lütfen şu hastanelerimize sahip çıkın. Hastane var doktor yok. Doktor olduğu zaman teçhizat yok. Erdal’ı kaza sürecindeki bu ihmal öldürdü” dedi.

'Hakkari, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili değil mi?'

Safalı’nın müvekkilleri Barış annesi Adalet Safalı ve Perihan Akçelik ile Akçelik’in oğlu Cihan Akçelik’in yaşamını yitirdiği kazada ağır yaralanan Safalı’nın kazadan 12 saat sonra Van’a nakledildiğine dikkat çeken Canan, “Neden Yüksekova’da beyin cerrahı yok? Neden Hakkari’de beyin cerrahı var da teçhizat yok? Hakkari Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili değil mi? Biz coğrafya kaderdir deyip geçemiyoruz. Coğrafya bir kader değildir buradaki insanlar için. Son yıllarda onlarca insanımızı kaybettik bu yollarda bu hastanelerde” dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum