'Can Dündar’ın yanındayız'

'Can Dündar’ın yanındayız'

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, MİT TIR'larının haberini yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a yönelik baskı ve tehditleri kınadı.

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü Avrupa ve Orta Asya Bürosu temsilcisi Johann Bihr, MİT TIR'larının haberini yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a yönelik baskı ve tehditleri kınamak amacıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Bihr, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı medyayı tehdit etmeye, yargıya da müdahalede bulunmaya bir son vermeye çağırdı. Bihr, "Ankara'nın Suriye politikası Türkiye kamuoyunu meşgul eden en önemli hususlardan biridir. Bu nedenle toplumun da, kendi hükümetlerinin silah teslimatı yapıp yapmadığını, yaptıysa kime teslim yapıldığını bilmeye hakkı vardır. Eğer yürütme sıkışmış durumdaysa, bunun suçlusu bilgi verme sorumluluğunu yerine getirmekten başka bir şey yapmayan Cumhuriyet gazetesi değildir" ifadelerine yer verdi. Bihr, RSF'nin halkın haber alma hakkına sahip çıkan Can Dündar ile tam dayanışma içerisinde olduğunu da ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.