Can Dündar'a tutuklama talebi

Can Dündar'a tutuklama talebi

Can Dündar ve Erdem Gül, MİT TIR’larıyla ilgili yayınladıkları haber ve görüntüler nedeniyle tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Suriye’ye Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait TIR’larla silah ve cihatçı sevk edildiğine dair yaptıkları haberler ve yayımladıkları görüntüler nedeniyle bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

MİT TIR’ları haberi, Cumhuriyet Gazetesi’nde “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” manşetiyle 29 Mayıs tarihinde yayımlanmıştı.

Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, bu haber hakkında “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “Siyasi ve askeri casusluk”, “Gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “Terör örgütünün propagandasını yapma” suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığını bir basın açıklamasıyla duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.