Can Dündar saldırganına ruhsatsız silahtan hapis

Can Dündar saldırganına ruhsatsız silahtan hapis

Gazeteci Can Dündar'a adliye önünde silahlı saldırı davasında fail ruhsatsız silah taşımaktan 10 ay hapis cezası aldı. Saldırı için ise para cezası verildi.

Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a MİT TIR’ları davasının karar arasında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin dava karara bağlandı.

Evrensel’den Cansu Pişkin’in haberine göre, İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi, azmettiricilikle suçlanan sanıklar Ergün Celep ve Sabri Boyacı’nın beraatine hükmetti. Mahkeme, silahlı saldırıyı düzenleyen Murat Şahin’in silahla tehdit suçundan beraatine karar verdi. Şahin’in silahla yaralama suçunun ise teşebbüs aşamasında kaldığını belirten mahkeme, 4 bin 500 lira adli para cezasına hükmetti.

Mahkeme ayrıca Şahin’e ruhsatsız silah taşıma suçundan iyi hal indirimi ile 10 ay hapis ve 500 lira adli para cezası verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.