Çağlayan Adliyesi'nde silahlı saldırı: İki saldırgan ve bir sivil öldü

Çağlayan Adliyesi'nde silahlı saldırı: İki saldırgan ve bir sivil öldü

Çağlayan Adliyesi'nde polis noktasına silahlı saldırı yapıldı. İki saldırgan ve bir sivil öldü. İçişleri Bakanı, "DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir" dedi.

 İstanbul'da Çağlayan Adliyesi önünde polis noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı düzenleyen iki kişi polisin açtığı ateşle öldü. 3'ü polis 6 kişi yaralandı. Bir yaralı da hastanede yaşamını yitirdi. Halkın Hukuk Bürosu, saldırı sonrası, polis polisler tarafından bürolarına baskın düzenlendiğini açıkladı.

Silah seslerinin duyulması üzerine adliye önündekiler, bina içerisine kaçarken, adliye içindekiler yere yattı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

AA'nın haberine göre olay nedeniyle adliyenin meydan yakınında bulunan C kapısı kapatılırken, polis ekiplerince adliye çevresinde güvenlik önlemi alındı. Ayrıca, polis helikopteri de önlemlere havadan destek verdi.

Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, olayın ardından meydana giderek olay yerinde inceleme yaptı.

BAKAN YERLİKAYA: DHKP/C TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLDUKLARI TESPİT EDİLMİŞTİR

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bugün saat 11.46’da İstanbul Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına saldırı girişiminde bulunulmuştur. 1’i kadın 1’i erkek 2 saldırgan ölü ele geçirilmiştir. 3’ü polis memuru olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi. 

İkinci bir açıklama yayınlayan Yerlikaya, "Etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı hainlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir. Saldırı girişiminde bulunan teröristler etkisiz hale getirilirken, 3’ü polis 3’ü vatandaşımız olmak üzere 6 kişi yaralanmıştır. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan incelemede saldırganların DHKP/C üyesi Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu belirlendi.

BAKAN TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan adli soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, Çağlayan Adliyesi önünde bulunan güvenlik noktasına yönelik silahlı saldırıyı şiddetle lanetlediğini belirtti. Tunç, saldırıda yaralanan polis memurları ve vatandaşlara acil şifa diledi.

Yılmaz Tunç, "Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir" ifadesini kullandı.

İMAMOĞLU: HAİN TERÖR SALDIRISINI KINIYORUM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çağlayan Adliyesi'ne yapılan hain terör saldırısını kınıyorum. Adliyemize, emniyet güçlerimize geçmiş olsun, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Bu tür provokatif saldırılar hiçbir zaman huzurumuzu, birliğimizi bozamaz" dedi.

ERDOĞAN: POLİSLERİMİZ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Erdoğan İstanbul'da Çağlayan Adliye Binası önünde gerçekleşen saldırıya ilişkin yaralılardan birinin öldüğünü açıklayarak, "İki terörist, alçak emellerine ulaşamadan görevli polislerimiz tarafından etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İstanbul Adliyesi'nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 31 Mart 2015'te DHKP-C tarafından rehin alınarak öldürülmüştü. Hazırlanan iddianamede eylemin Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından gerçekleştirildiği belirtilmişti.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın makam odasında öldürülmesine ilişkin 4'ü tutuklu 9'u firari 14 sanığın yargılandığı davanın kararını açıklamıştı.

Mahkeme heyeti davanın tutuklu sanıkları Mustafa Koçak ve Murat Canım'ı, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Heyet bu sanıkları ayrıca, "kasten öldürmeye yardım" suçundan 27 yıl, "kamu görevlisini silahla hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 12 yıl ve "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan da 3 yıl ve 2 bin 700 lira da adli para cezası olmak üzere toplam 42'şer yıl hapis cezasına mahkum etmişti.

İDİL KÜLTÜR MERKEZİ İLE HALKIN HUKUK BÜROSU'NA POLİS BASKINI

Çağlayan Adliyesi'ne yapılan saldırı sonrası Halkın Hukuk Bürosu (HHB), polisler tarafından basıldı. HHB sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şu anda büromuz polis tarafından basılıyor. Ne yaparsanız yapın 6 Şubat'ta katledilen halkımız için adalet istemeye devam edeceğiz! Tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya çağırıyoruz. Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz!" dedi.

Öte yandan İdil Kültür Merkezi'ne de operasyon düzenlendiği aktarıldı. Operasyonda Grup Yorum üyesi Dilan Poyraz, Barış Yüksel, Fırat Kaya, Bergün Varan ve Merve Kurt'un gözaltına alındığı kaydedildi. Polisin ayrıca Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi ailelerin Okmeydanı'ndaki evine de operasyon düzenlediği ve birçok kişinin gözaltına alındığı bilgisi geçildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.