Çadıra ziyaretler sürüyor

Çadıra ziyaretler sürüyor

Yoğun bir şekilde ziyaret edilen çadıra gelen STK temsilcileri, barış çağrısı yapan annelerin mesajlarının doğru okunması gerektiğini ifade ettiler.

Haber: Zeki Dara - YÜKSEKOVA HABER

Barış annelerinin Yüksekova'da kurduğu 'Barış çadırı' yoğun bir ziyaret trafiği olurken, çadırı ziyaret eden sivil toplum örgütü temsilcileri barış çağrısı yapan annelerin mesajlarının doğru okunması gerektiğini ifade ettiler.

ÇADIRA ZİYARETÇİ AKINI

Yüksekova'da kurulan barış çadırı yoğun ziyaretçi akımına uğradı. Çadırı ziyaret edenler arasında Hakkâri Baro Başkanı Necip Korkmaz ve baro avukatları, Yüksekova Belediye Başkan Vekili Fahri Işık, KESK-DİSK Yüksekova Şubeleri, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, İzmir Hakkarililer derneği başkanı Hayati Oral, Yüksekova Şöforler Cemiyeti Başkanı Yavuz Özcan ve çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret edildi.

Barış çadırına yapılan ziyaretler sırasında ziyaretçiler çiçeklerle gelirken, Yüksekovalı İşadamlarından Selahattin Uçak barış annelerine yemek ikramında bulundu. Yüksekova esnafı ise gün boyunca barış eylemcilerine soğuk içecek ikramında bulundu.

Yüksekova'da barış annelerinin kurduğu 'Barış Çadırı'nı ziyaret eden sivil toplum örgütleri temsilcileri annelerin çığlıklarının duyulması gerektiği mesajını verdiler.

"BARIŞ KAVRAMI ANLAMSIZLAŞTIRILDI"

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Fahri Işık barış kavramının anlamsızlaştırıldığı bir dönemde barış annelerimizin inisiyatifinde gelişen bu eylemle birlikte barış kavrama gerçek anlamını yükleyen annelerimize saygı duymak lazım diyerek, “Her anne bizim için kutsaldır. Özellikle yüreği yanan anneler çok değerlidir. Şiddet ortamının son bulması için hepimize ciddi görevler düşmektedir. Kürt annelerinin barış için gösterdiği duyarlılığı yüreği yanan tüm annelerin ve vatandaş olarak hepimizin duyarlılık göstermesi halinde gerçek anlamda bir barışın zeminini oluşturabiliriz. Barış annelerinin vermiş olduğu bu mesajların doğru okunması gerekir.”şeklinde konuştu.

"ANNELRİN ÇIĞLIKLARI ANLAMLIDIR"

Barış çadırı eylemcilerini ziyaret eden Hakkâri Barosu Başkanı Necip Korkmaz, annelerin bu çabası ve çığlığının çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, “Annelerimizin bu çabalarının Kürt sorunun demokratik çözümüne vesile olmasını diliyoruz. Trabzon'daki annenin, Edirne'deki annenin bu çığlığa vermesi Türkiye'de barış ikliminin yeşermesine vesile olacaktır. Eksiksiz bir demokrasiye kavuşmuş Türkiye Ortadoğu'da demokratik bir model olacaktır. Barış annelerinin acılarına ortak olmakla birlikte bu eylemlerinde onlara destek veriyoruz.”şeklinde konuştu.

"ENÇOK ANNELERİN YÜREĞİ YANIYOR" 

KESK Yüksekova Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tahir Tekinalp, “30 yıldır bu toraklarda yaşanan savaşlardan yüreği en çok yanan annelerimiz oldu. Yüksekovalı emekçiler olarak annelerimizin bu onurlu eylemlerinin arkasındayız. Onurlu bir yaşam için savaşı durdurmaya çalışan bu annelerin çığlıklarının duyulması lazım.”dedi.

"DAĞDAKİ ÇOCUKLAR DÖNSÜN"

DTP Yüksekova ilçe Başkanı Nazif Ataman ise annelerin tek isteğinin hiçbir annenin ağlamaması olduğunu belirterek. “Dağdaki çocuklarının annelerinin yanına dönmesini sağlamak ve savaşın durmasını sağlamak için bu eyleme girişmiş bulunmaktadır. Annelerimiz barışı haykırırken operasyonların sürmesi üzücüdür. Umudumuz ve dileğimiz bu eylemsizlik sürecinin iyi değerlendirilip sağlıklı bir barışın temellerinin atılması yönündedir.”dedi.

"BU TOPRAKLARDA HAYAT NORMALLEŞMELİDİR"

Yüksekovalı işadamlarından Sealahattin Uçak barış olmadan insanların huzurlu olmasını beklemek hayalden öte bir şey olmadığını vurgulayarak, “Hiç kimsenin ölmediği bir yaşamın mümkün olduğunu haykıran bu annelerimizin çığlıkları duyulmalıdır. Ben dünyaya Kürt olarak geldim Kürt olarak da ölmek istiyorum bu mu bize çok görülüyor. Bu topraklarda hayatın normalleşmesi için herkesin üstüne düşeni yapması gerekiyor.”dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.