Burhan Kuzu korona virüsü nedeniyle vefat etti

Burhan Kuzu korona virüsü nedeniyle vefat etti

AK Parti eski milletvekili Burhan Kuzu, iki haftadır korona virüsü tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. Kuzu bugün defnedilecek.

Kontrol altına alınamayan korona virüsü hergün onlarca can almaya devam ediyor. AK Parti eski milletvekili ve anayasa hukukçusu Burhan Kuzu da korona virüsü nedeniyle vefat etti. 

Burhan Kuzu'nun korona nedeniyle vefat ettiğine ilişkin gece sosyal medyada çıkan iddiayı, oğlu Süleyman Kuzu doğruladı. Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Süleyman Kuzu "Babam yaklaşık iki haftadır İstanbul'da özel bir hastanede korona virüsü tedavisi görüyordu. Bu sabah kaybettik. Son dönemde sürekli toplantılar yapıyordu. Ne zaman nasıl bulaştığını bilmiyoruz. Bugün Fatih Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra defnedeceğiz” dedi.

HASTANE: 04.00'DE VEFAT ETTİ

Hastaneden yapılan açıklamada ise Burhan Kuzu'nun bu sabaha karşı 04.00'de vefat ettiği duyuruldu. 

KOCA: SALGIN BİZİ SEVDİKLERİMİZDEN AYIRMAYA DEVAM EDİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Saygın siyasetçimiz, hukukçu ağabeyimiz Prof. Burhan Kuzu'yu, 17 Ekim'den beri tedavi gördüğü COVID-19 sebebiyle kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Salgın, bizi yakınlarımızdan, yeri doldurulamaz insanlardan ayırmaya devam ediyor" dedi.

BURHAN KUZU KİMDİR?

1 Ocak 1955'te Kayseri Develi'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Akademik çalışmalarda bulundu ve profesörlük unvanını aldı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. Akademik araştırmalar çerçevesinde Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bulundu.

Çeşitli STK'larda üyelik ve yöneticilik yaptı.

2001'de AK Parti Kurucu Üyesi olarak aktif siyasete başladı. Partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığı'nı yürüttü. 22, 23 ve 24. Dönem'de İstanbul Milletvekili seçildi ve bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Fahri Baş Danışmanlığı görevinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babası olan Kuzu, halen AK Parti MKYK Üyesiydi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.