'Burada da açım, sokakta, camide yaşıyorum' diyerek kendisini yakan Mahmudî, yaşamını yitirdi

'Burada da açım, sokakta, camide yaşıyorum' diyerek kendisini yakan Mahmudî, yaşamını yitirdi

İran'dan Hewlêr'e sığınan ve açlık çektiğini belirterek basın önünde kendini ateşe veren Behzad Mahmudî yaşamını yitirdi.

İran’da hakkında verilen idam kararı nedeniyle Irak'ın Kürdistan Bölgesi’nin Hewlêr (Erbil) kentine sığınan Behzad Mahmudî (25), 18 Mayıs’ta Birleşmiş Milletler (BM) Hewlêr Ofisi’ne giderek yardım talebinde bulundu. Talebi yanıtsız bırakılan Mahmudî, Bölge hükümetini ve BM’yi protesto etmek amacıyla basın önünde kendini ateşe verdi.

Ağır yaralanan ve uzun süre yerde bekletilen Mahmudî, “Burada da açım, sokakta, camide yaşıyorum. Kendimi yakacağım ki bana yalancı demesinler” diyerek, kendini ateşe vermişti. Kaldırıldığı Hewlêr Emergency Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 6 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan Mahmudî, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. 

AYDA 12 DOLAR

Mahmudî, kendini yakmadan önce kameralara “BM’yi protesto ediyorum, ben BM’nin görevini yerine getirmesini istiyorum, Bize her gün bugün git yarın gel diyorlar. Ayda 20-25 bin dinar (12 dolar) veriyorlar. Başka bir şey istemeyin diyorlar. Biz bizi mülteci kabul etmesini istiyoruz” demişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.