Bulgurlu'yu sel vurdu

Bulgurlu'yu sel vurdu

Yüksekova'ya yağan dolu ve yağmur Bulgurlu, Güllüce ve bir çok köyde büyük zararlara sebep olurken, köylüler selden doğan zararlarının giderilmesini istedi.

Ömer Oğuz'un Haberi

Yüksekova'da bugün saat 15.00'da etkili olan sağnak yağış ve dolu Yüksekova'ya bağlı Bulgurlu (Navdivan), Güllüce (Sekran) ve Karlı (Befırjan) köylerinde büyük zarara sebep oldu.

Yüksekova'ya 5 kilometre uzaklıkta bulunan Bulgurlu Köyü ve Güllüce Mezrası'nda etkili olan dolu ve yağmur yağışı ekili arazileri vurdu. Ekinler, yağmur ve dolunun getirdiği çamurlar altında kaldı. 100 dönümlük buğday tarlaları, yonca tarlaları ve sebze bahçeleri zarar gördü. Evleri sular altında kalan köylüler, dağdan gelen taşların kapattığı yolu kürekle açmaya çalıştılar.

Bulgurlu köyü sakinleri yaklaşık 20 dakika süren yağıştan çok büyük zarar gördüklerini belirtirken, evlerine su girmesini engellemeye çalıştılar.

Bulgurlu Köyü sakini Necmettin Aybar 20 dakika boyunca etkili olan dolu ve yağmur yağışı nedeniyle buğday ve bahçelerinin büyük zarar gördüğünü belirtti.

Aybar, "Sel suları ile birlikte çamurun altında kalan 100 dönümlük buğday tarlaları ve sebze bahçelerimiz şu an kullanılamaz durumda. Buğday tarlaları çamur altında kalan köylüler, buğdayları yeniden hayata döndürmeye çalışıyor. Ancak mezrada büyük zarar var. Bunun için yetkililerin zararımızın karşılanması için yardım etmelerini istiyoruz." dedi.

Köyde biçilmiş 1500 bağ ot çamurlar içinde kalırken sebze bahçeleri sel suları altında kaldı.

Ayşe Aybar isimli kadın ise zar zor çocukarını kurtardığını belirtirken, 2 ineğinin kaybolduğunu söyledi. Yüksekova'ya bağlı Dağlıca tarafında bulunan Karlı köyü ve çevresindeki köylerin de sel baskınından büyük zarar gördüğü belirtildi.

Öte yandan Hakkari'de etkili olan yağışlar sel ve toprak kaymasının yanı sıra çok sayıda hayvanın telef olmasına sebep oldu. Kırıkdağ köyünde meydana gelen sel yüzünden çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan olmak üzere arılı kovanın sel sularını kapıldığı bildirildi.

Durumun Hakkari Valiliği'ne bildirilmesi üzerine bölgeye iş makineleri ve hasar tespit çalışmaları için Tarım İl Müdürlüğü ekipleri gönderildiği bildirildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.