Buldan'dan Vanlılara: Adayı siz belirleyeceksiniz

Buldan'dan Vanlılara: Adayı siz belirleyeceksiniz

Van’da bayram ziyaretlerinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Aday adayları ve belediye eşbaşkanlarımızı sizin talepleriniz doğrultusunda belirleyeceğiz. Siz kimi istiyorsanız, o kişiyi aday yapmak bizim boynumuzun borcu olacaktır” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bayram buluşmaları kapsamında bugün Van’ın Özalp ve Saray ilçelerinde halkla bir araya geldi.

Yeşil Sol Parti’nin seçimde aldığı sonuçlara ilişkin konuşan Buldan, yanlışlarını ele alacaklarını belirterek “İktidarın hukuksuzlukları, anti demokratik tutumu ve bizi kriminalize etme çabalarına, arkadaşlarımızın gözaltına alınma ve tutuklanmalarına rağmen ancak bu sonucu elde edebildik. Yeterli değil ve tüm yönleriyle yanlışlarımızı ve hatalarımızı sorgulayacağız. Hiçbir arkadaşımızın karamsarlık içerisinde olmaması, bizim mücadelemizin büyük bir mücadele olduğunun farkında olmaları gerekiyor. Yıllardır tüm baskılara rağmen diz çökmediğimizi herkes çok iyi biliyor” diye konuştu.

Öte yandan Buldan Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin aday belirlerken halkın talepleri doğrultusunda isim çıkaracaklarını kaydetti.

“Belediye eşbaşkanlarımızı sizin talepleriniz doğrultusunda belirleyeceğiz”

Kent halkının talebini baz alarak aday çıkaracaklarını kaydeden Buldan, şu ifadeleri kullandı:

“Biz kongremizle birlikte yeni süreci ve yeni bir politik hattı öreceğiz. Yaşanan tüm haksızlık ve hukuksuzluklara karşı büyük bir mücadele içerisinde halkımızın bizden talep ettiği mücadele hattını ortaya koyarak, devam edeceğiz.

Önümüzde hepimiz için çok önemli olan bir yerel seçim var. Herkes bu seçimde bir yarış içerisinde olacak ve bu yarışta biz Van’ı çok önemsiyoruz. Van’ı ve tüm ilçelerini kazanmak için çalışmalarımızı şimdiden başlatmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.

Aday adayları ve belediye eşbaşkanlarımızı sizin talepleriniz doğrultusunda belirleyeceğiz. Siz kimi istiyorsanız, o kişi aday yapmak bizim boynumuzun borcu olacaktır.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum