Buldan: Herkesin eşit haklara sahip olduğu yeni bir anayasa elzem

Buldan: Herkesin eşit haklara sahip olduğu yeni bir anayasa elzem

HDP Şırnak İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresine katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, daha önce seçim barajlarını aştıkları gibi “Barışın önündeki barajları da aşacağız” mesajı verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü, “Geleceğe yürüyoruz” şiarıyla 4’üncü Olağan Kongresini gerçekleştirdi. 

Kongrede bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, halkın gösterdiği yolun en iyi yol olduğunu belirterek, halkın yolunu yol bilen HDP'nin bu doğrultuda hareket eden bir parti olduğunu söyledi.

"Şunu herkes bilsin ve unutmasın Şırnak'a, Botan'a demokrasi gelmeden Türkiye'ye demokrasi gelmez." diyen Buldan, bunun için herkesin barışa sahip çıkması, barış için elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

Buldan, "Demokrasi ittifakını Şırnak'tan Edirne'ye kadar büyütmenin ve bunu gerçekleştirmenin zamanı artık gelmiştir. Hepimiz bunun için mücadele vermeliyiz ve bu mücadele ortaklığını bu demokrasi ittifakını Türkiye'nin dört bir yanına yaymak için çalışmalarımızı sürdürmeliyiz." diye konuştu.

"Bizim temel amacımız barış içerisinde onurlu ve eşit bir geleceği hakim kılmaktır bu ülkeye. Güçlü bir demokrasi ile buluşturulan bir cumhuriyeti bu ülkeye armağan etmektir ve demokratik bir düzeni kurmak, bunu uygulatmak bizlerin temel amacıdır. Herkesin eşit haklara sahip olduğu yeni bir anayasa yazımı elzem. Bu yeni anayasa ile kimliği, inancı inkar edilen, yok sayılan tüm halkların eşit şekilde güvence altına alındığı bir anayasayı mutlaka ama mutlaka HDP olarak hayata geçirmenin de zamanı gelmiştir." ifadelerini kullanan Buldan, bunun çalışmalarının yapıldığını aktardı.

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Buldan, "İktidara ders vermenin zamanı geldi. Bunun yolu da sandıktan geçiyor." şeklinde konuştu.

Kongreye, HDP Şırnak milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

690x450nc-srnk-27-03-2022-hdp-sirnak-kongre4.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.