Buldan: Halkımıza eziyet edilmesine izin vermeyeceğiz

Buldan: Halkımıza eziyet edilmesine izin vermeyeceğiz

Kapıköy Sınır Kapısı’ndaki esnafları ziyaret eden HDP eski Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Halkımıza eziyet edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri Van'ın Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Sınır Kapısı’ndaki esnafları ziyaret etti.  Burada kısa bir konuşma yapan Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar, Kürtçeye yönelik bir ambargo olduğunu ifade ederek, “Buradaki tabelada Arapça, İngilizce, Türkçe uyarı var fakat Kürtçe yok. Kürtçeye yönelik korku ve endişe var. Burada çok sorun var, takipçisi olacağız. Kürtlere, İranlılara, Türklere farklı yaklaşımların sergilenmesini kabul etmeyeceğiz’” dedi. 

‘SORUN ÇÖZÜMÜ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

HDP eski Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise yurttaşların sorunlarını görmek için burada olduklarını kaydederek, “Halkımız burada çok büyük sorunlarla karşılaştıklarını söyledi. Yurttaşlarımızın karşı tarafta akrabaları olmasına rağmen, düğün ve taziyelere giderken bile sorunlar yaşanıyor. İnsanlara eziyet çektirilmesini kabul etmiyoruz. Ticari amaçlı İran’a gitmek isteyen insanlara büyük eziyet yapılıyor. Buradaki vatandaşlarımızın İran’a geçmesinde engel çıkarılmasına, çifte standart uygulanmasına izin vermeyeceğiz. Bu sorunların çözülmesinde ısrarcı olacağız. Transit geçişlerinin olması için de girişimlerde bulunacağız. Bunlara mutlaka çözüm olacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.