Buldan etkinliklere katılamayacak

Buldan etkinliklere katılamayacak

Ameliyat olan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan için açıklama: Etkinliklere katılamayacak.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın geçirdiği ameliyat nedeniyle Cumartesi Anneleri ve 1 Eylül Barış Günü etkinliklerine katılamayacağı açıklandı.

27 Ağustos’ta İstanbul’da bir operasyon geçiren Buldan’ın sağlık durumu hakkında HDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, 1 Eylül Cumartesi ve 2 Eylül Pazar günü yapılacak olan Cumartesi Anneleri ve Barış Günü etkinliklerine katılamayacaktır” denildi.

‘İHTİYAÇ F35 DEĞİL’

Öte yandan Buldan ve diğer Eş Genel Başkan Sezai Temelli tarafından 1 Eylül için yapılan yazılı açıklamada ise, “Bugün Türkiye’nin ihtiyacı F-35 savaş uçaklarını almak, S 400 füze sistemlerini ülke topraklarına taşımak değildir. Milyarlarca doları üretken olmayan silahlanma alanlarına yatırmak değildir. Bir ay içinde bedelli askerlikten faydalanmak için 400 binden fazla kişi başvurduysa ve 1 milyon 350 bin kişi asker kaçağı ve bakaya durumundaysa, bu veriler de gençlerin çatışma ve savaş ortamlarından uzak durmak istediklerini açıkça göstermektedir. Erdoğan-Bahçeli ittifakı ise iktidarlarını sürdürmek için savaş ve çatışma dilini ve uygulamalarını, ayrıştıran ve düşmanlaştıran üslubu kullanmaktan vazgeçmemektedir. Toplumda sürekli bir savaş iklimini canlı tutarak var olmayı seçmektedir. ‘Ülkemize karşı ekonomik savaş sürdürülüyor’ tezi, sadece yanlış iç ve dış politikaları, yanlış ekonomik tercihleri örtme çabasıdır” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum