Bu sistemi ve canavar iktidarı değiştirecek şey demokrasi ittifakıdır

Bu sistemi ve canavar iktidarı değiştirecek şey demokrasi ittifakıdır

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Bu sistemi ve onun ürünü olan canavar iktidarı değiştirecek olan şey geniş bir demokrasi ittifakıdır. HDP bunun öncülüğüne taliptir" dedi.

 HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis grubu toplantısında konuştu. Konuşmasının başında 96 yıl önce idam edilen Şeyh Said ve arkadaşları ile Orhan Doğan’ı anan Sancar, “Ömrünü demokrasi ve barış mücadelesine adayan çok sevgili dostum yoldaşım Orhan Doğan, bundan 14 yıl önce aramızdan ayrıldı. Kendisini buradan saygıyla, özlemle ve minnetle anıyorum. Orhan Doğan barış ve onurlu yaşam mücadelesin bir meşalesidir" dedi. Sancar'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

'BU MAFYATİK DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ'

İçinden geçtiğimiz bu dönem tekçi, baskıcı, inkarcı zihniyetle eşitlik, adalet ve özgürlük isteyen zihniyet arasında mücadelenin final yolu olacaktır. Finale doğru gidiyoruz. Bu ülkedeki tüm ezilenlerin mücadele ortaklığını pekiştirmek istiyoruz. Hakikat ve adalet mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Yolsuzlukluk, yoksulluk, zulüm üreten bir yıkım sistemiyle karşı karşıyayız. Ortaya saçılanların haddi hesabı yok ama kime sorarsanız bunlar daha buz dağının görünen kısmı. Boğazına kadar yolsuzluğa, talana, ranta bulaşmış kurumlardan medyasına, yargısına, bürokrasisine varıncaya kadar her yeri bu kirlilik çarkının dişlisi haline getiren bir iktidar düzeni var bu ülkede. Bu mafyatik düzeni değiştirmek için mücadele ediyoruz. 

'YAPMAMIZ GEREKEN ŞEY SUÇUN MERKEZİNE DOĞRU İLERLEMEK'

Karşımızda bulunan sistem on yıllardır aynı araçlarla aynı yöntemlerle aynı şahıslar işliyor. Bunlarla varlığını sürdürüyor. Ayak izlerine bakarak suçun merkezi durumundaki mağaradan uzaklaşmamak. Hep birlikte yapmamız gereken şey suçun merkezine doğru ilerlemek. Bugün suçun en büyük merkezi tepeden tırnağa mafyalaşmış, yalan, talan ve kan iktidarının düzenidir.
 
Bu temizliğiyle, inancıyla, kararlılığıyla bu düzenden ve sistemden çıkışı sağlayacak güç HDP’nin mücadelesidir. Saldırıların sebebi budur. Biliyorlar bu sisteme gerçek alternatif halklar için özgürlük, inançlar için eşitlik, emekçiler için refah, gençler için umut, kadınlar için hayatlarını kendilerinin belirlediği bir düzen. İşte bu fikriyat HDP’nin temelidir. HDP’ye saldırıyorlar, saldırmaya devam edecekler. Bu iktidarın korkusu büyüktür, HDP iktidarın kimyasını bozmuştur.

'HER TÜRLÜ PİSLİĞİ BİR DÜZEN HALİNE GETİREN BİR İKTİDAR VAR'

Bütün yalanları, talanları, soygunu, cinayetleri, tecavüzleri işte Kürt sorununda savaş politikalarını kullanarak örtmeyi becerebiliyorlar. Bugüne kadar bir şekilde bunda başarılı oldular. Final yılı derken kast ettiğimiz bu. Şimdi önümüzde savaş politikalarını, Kürt sorununda inkarı imhayı, talanı, sömürüyü her türlü pisliği bir düzen haline getiren bir iktidar var. Bu iktidara karşı mücadelede, bu iktidarı üreten sistemi de gözden kaçıramayız. Bu sistemi ve onun ürünü olan canavar iktidarı değiştirecek olan şey geniş bir demokrasi ittifakıdır. HDP bunun öncülüğüne taliptir. Bu öncülüğü başarıya ulaştıracak kararlılığı taşımaktadır. Bu kirli düzenden zerre parmağı, en ufak bir menfaati olmamış bir partiden ve gelenekten söz ediyoruz. HDP bütün bu kirli geçmiş içinde hiçbir pisliğe bulaşmamış, bir mücadele, eşitlik, özgürlük, demokrasi mücadelesinin adresidir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.