Yüksekova'da iftar sofraları ‘etsiz’ kaldı

Ramazan ayı dolayısıyla alışveriş yapan Yüksekovalılar, yüksek fiyatlar nedeniyle et alamıyor.

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan kırmızı ve beyaz ette arttan fiyatlar, yurdun her kentinde olduğu gibi Yüksekova’da da yurttaşların sofrasını vurdu. Geçtiğimiz ramazanda 200 TL civarı olan kırmızı et fiyatları bu yıl 450-500 TL'ye çıktı. Yüzde yüzün üzerindeki artış beyaz et fiyatlarına da yansıdı.

‘’GELEN BOŞ ÇIKIYOR’’

Yükselen fiyatlar yüzünden satış yapamamaktan şikayet eden kasaplar aynı zamanda ürün tedariğinde de sorun yaşıyor. Özellikle tavuk ürünlerinin tedariğinde sorun olduğunu aktaran kasaplar, bu durumun da fiyatların yükselmesinde etkili olduğunu belirtti.

whatsapp-image-2024-03-12-at-12-57-26.jpeg

Eski ramazanların olmadığını vurgulayan Yüksekovalı kasap Tahir Tekin ‘’Alım gücü çok azaldı. Dükkana gelen boş çıkıyor. İnsanlar bir tavuk bile alamıyor. Gönül ister ki fiyatlar uygun olsun ama bizlik bir durum değil. Ürün fiyatları ne kadar yükselse de düşse de bizim kar marjımız yüzde 10-15 olur, fazla olmaz.’’ diye belirtti.

‘’MÜŞTERİLER BİZİ SUÇLUYOR’’

Müşterilerinin fiyat artışından kasapları sorumlu tuttuğunu dile getiren Tekin, "İçeri giren her müşteri fiyat artışından dolayı bizi suçluyor. Öyle değil, memlekette tarım bitmiş hayvancılık bitmiş, bakanlık köylülere destek vermiyor. İnsanlar artık hayvan besleyemiyor. Yem çuvalı olmuş 500 TL, köylü de malını uygun veremiyor. Elinde yok çoğu insanın. Bununla beraber yurtdışına çok mal gönderiliyor. Bunun içinde ister istemez fiyatlar yükseliyor. Yani bu kasapların suçu değil." dedi.

"CEBİME BAKIYORUM, ETE BAKIYORUM ALAMIYORUM’’

Pahalılıktan dolayı et alamadıklarını dile getiren Kemal Çınar isimli yurttaş ise "Evden et istemişler cebime bakıyorum, ete bakıyorum alamıyorum. Böyle giderse millet perişan olur. Koyun eti alamadım, tavuk eti aldım.’’ diye kaydetti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.