Bu pazar seçim olsa | "Cumhur" 36,2, "Millet" 46,4, HDP 12,2

Bu pazar seçim olsa | "Cumhur" 36,2, "Millet" 46,4, HDP 12,2

Konda Araştırma Şirketi'nin son seçim anketinde iktidar blokunun çöküşünün sürdüğü, muhalefet blokunda İYİ Parti'nin yükselişini sürdürdüğü, Cumhurbaşkanlığı kilidinin anahtarının HDP seçmeninde olduğu gözlendi.

Konda Araştırma Şirketi'nin müşterileri için yürüttüğü son seçim araştırması sonuçları medyaya ulaştı. 

20-27 Mayıs tarihleri arasında, gerçekleştirilen "Genel Seçim Araştırması" kapsamında yapılan ankette seçmene sorulan, "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunda 5 parti öne çıktı. 

İktidar bloku, üstünlüğü kaybediyor

Yanıtlarda Ak Parti yüzde 28,7 ile birinci sırayı alırken, MHP yüzde 7,5 ile sona yerleşti. İYİ Parti'nin yüzde 21,7 ile tırmanışını sürdürdüğü, HDP'nin bütün baskı, saldırı, yasaklama ve sansüre karşın yüzde 12,2 ile yerini koruduğu, CHP'nin ise yüzde 24,7 ile ikinci sıraya yerleştiği, diğer partiler toplamının ise yüzde 5,2'lik bir dilimi kapsadığı görüldü.

Kilit HDP seçmeninin oylarıyla çözülecek

Bu sonuçlarla, iktidardaki Cumhur İttifakı'nın toplam yüzde 36,2 ile parlamentoda çoğunluğu ve Cumhurbaşkanlığını kaybedeceği, muhalefetteki Millet İttifakı'nın yüzde 46,4 ile parlamentoda çoğunluğa yerleşirken Cumhurbaşkanlığı ikinci turuna önde gireceği, iktidar sorununda kilidin hala HDP seçmeninin elinde olacağı anlaşılıyor.

Oy oranları sıralı olarak şöyle:  

PartiYüzde
Adalet ve Kalkınma Partisi28,7 
Cumhuriyet Halk Partisi24,7
İYİ Parti21,7
Halkların Demokratik Partisi12,2
Milliyetçi Hareket Partisi7,5
Diğerleri5,2

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum