BTK'nın 'WhatsApp' paylaşımları tartışma yarattı

BTK'nın 'WhatsApp' paylaşımları tartışma yarattı

BTK'nın, "WhatsApp olmasaydı hangi uygulamayı kullanırdınız?" sorusu sosyal medyada tartışmaya neden oldu. Konu ile ilgili 'komplo teorileri' üreten kullanıcılar BTK'yı da 'reklam yapmakla' suçladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Twitter’dan yaptığı paylaşım sosyal medyayı karıştırdı.

BTK’nın Twitter sayfasından yapılan ankette sorulan ‘WhatsApp olmasaydı hangi uygulamayı kullanırdınız?’ sosyal medyanın gündemine oturdu. Paylaşım üzerine sosyal medyada komplo teorileri ve “WhatsApp’sız hayat”la ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı.

BTK ankette ‘WhatsApp’a alternatif’ olarak sunduğu uygulamalar da kullanıcıların gözünden kaçmadı. BTK, WhatsApp’a alternatif olarak, BİP, Viber, WeChat ve Line’ı sunarken, mesajları şifreleyen Telegram’ın, Facebook Messenger’ın yok sayılması dikkat çekti.

Ankette biri yerli üçü yabancı uygulamanın yer almasını reklam olarak niteleyen Twitter kullanıcıları BTK’yı ‘reklam yapmakla’ suçladı. BTK’nın neden bu anketi yayınladığını sorgulayan kullanıcılar arka arkaya ‘komplo teorileri’ paylaşırken WhatsApp’a erişim engeli getirileceğini de iddia ettiler. BTK’nın anketinin ardından açılan #WhatsAppOlmasaydı etiketinde ve BTK’nın anketinin altında çok sayıda paylaşım yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.