|
Son Güncelleme: 26.02.2026 19:11
| Kaynak: DHA
Brezilya’da sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 46’ya yükseldi
Brezilya’da etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda yaşamını yitirenlerin sayısının 46’ya ulaştığı bildirildi.
Brezilya'nın güneydoğusundaki Minas Gerais eyaletine bağlı Juiz de Fora ve Uba kentlerini etkisi altın alan şiddetli yağışlar, sel ve heyelanlara neden oldu. Minas Gerais Eyaleti İtfaiye Teşkilatı, bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Yetkililer, sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 46’ya yükseldiğini, kayıp sayısının ise 21 olduğunu açıkladı. Selin en fazla etkilediği Juiz de Fora’da yaşayan 3 bin 600 kişinin yüksek risk nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığı ifade edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.